Laurie Anderson – o retrospectivă de cântece şi poveşti


Transitory Life – A Retrospective, Songs and Stories
Cité de la musique, Paris
10 martie 2013

Laurie AndersonLaurie Anderson este parte a istoriei moderne în artă. În cadrul concertul ei de la Paris publicul va întâlni o mulțime dintre invențiile care au marcat evoluţia performance art-ului.
Anderson este un pionier al muzicii electronice. Laurie Anderson s-a născut în 1947 la Chicago. În 1969 a absolvit Barnard College din New York și a continuat să studieze sculptura la Universitatea Columbia. Ca tânără artistă are o atitudine experimentalistă. Primele ei spectacole au loc pe stradă sau în spații informale de artă. La începutul anilor 1970 lucrează ca instructor de artă şi critic pentru diverse reviste. De-a lungul timpului a inventat mai multe dispozitive pe care le-a folosit în cadrul înregistrărilor sale de artă și spectacole de performance. De exemplu, în 1977 a creat o vioară bandă-arc, care utilizează banda magnetică înregistrată pe arc în loc de păr de cal. La sfârșitul anilor 1990 dezvoltă un stick de vorbit care poate accesa și reproduce sunete.

Laurie Anderson a făcut istorie prin diverse invenţii pe care le-a introdus în acţiunile ei artistice. Nu vom știi niciodată dacă ea a inventat toate aceste instrumente folosite în concertele şi înregistrările ei, dar, cu siguranţă, Laurie Anderson surprinde de fiecare dată publicul. Surprinde prin textele şi instrumentele folosite, prin modul diferit de a spune lumii ceea ce gândeşte, prin combinarea imaginilor şi a sunetelor într-un spectacol ce revizitează clasicii literaturii americane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s