100% Aman, Bassarab, Crețulescu și Mattis Teutsch


1Sesiunea de Licitații 26 – 28 mai a adus prima licitație din 2015 cu o rată de adjudecare de 100%, Licitația „2 Maeștri ai Valorilor Românești: Ludovic Bassarab și Honoriu Crețulescu”. Mai mult decât atât, totalul adjudecărilor a dublat totalul estimat al licitației (aproape 35 mii euro), operele celor doi maeștri creând o adevărată competiție între licitatorii virtuali și fizici. Reușita licitației reconfirmă trendul de apreciere a micilor maeștri ai picturii clasice românești, început în 2011, când Artmark a organizat prima licitație de Vechi Maeștri. Un rezultat impresionant a fost și adjudecarea completă a colecției de gravuri Theodor Aman(aproape 30 mii euro). Totalul celor două seri de licitații depășește suma de 400.000 euro.

3Cu o rată de adjudecare de peste 87% și cu un total de aproape 104.000 euro, licitația celor 3 avangardiști de marți seară a adus de asemenea rezultate bune în piața românească de artă. Operelelui Hans Mattis Teutsch au fost achiziționate în totalitate, cele mai bune valori fiind obținute de „Florile sufletești” (18.000 euro) și „Nuduri în interior” (15.000 euro). De remarcat este și opera „Câmp cu instrumente muzicale” de Alexandru Țipoia, care a fost adjudecată pentru 7.000 euro. Licitația „Alexandru Ciucurencu și Discipolii”a obținut un total de aproape 75 mii euro, din care operele semnate de Alexandru Ciucurencu au totalizat aproape 50 mii euro.
Cu o rată de adjucare de cca. 75% se pot lăuda și Licitația de Bijuterie și Artă Decorativă de Epocă(aproape 100 mii euro)și cea de Sculptură și Mobilier de Grădină.

2Următorul eveniment marca Artmark va fi expoziția Licitației de Vară, care readuce în atenția publicului numele unor importante colecții românești de artă (Diamandy sau Pantazi), precum și unele dintre numele fondatoare ale istoriei artei românești: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Samuel Mützner, Iosif Iser, Gheorghe Petrașcu, Ion Țuculescu. Expoziția va putea fi vizitată începând cu miercuri, 3 iunie, iar licitația va avea loc miercuri, 17 iunie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s