O întrebare despre normalitatea culturală a timpului de azi…


Aiud-Art simpozion 2015

04Aiud simpozionManifestarea inedită desfășurată timp de cinci zile a Aiud a vorbit, așa cum a promis, despre normalitatea actului artistic în timpul de acum. Au fost deschise workshop-uri de artă fotografică și creație literară cu Dorel Găină și Andor Komives (profesori la Universitatea de Artă și Design din Cluj) la care au fost invitați artiști fotografi, scriitori, studenți, public spectator. S-au vernisat expoziții de grafică și de fotografie.

06Aiud simpozion

02Aiud simpozionColocviile culturii maghiare au oferit publicului contactul cu istoria și poezia, cu arta plastică și cu o istorie a bisericii fortificate, cu o conferință despre presă de limba maghiară și despre incunabule.

01Aiud simpozionColocviile de poezie și arte au fost marcate de lecturi publice în limba română și în limba franceză, iar în zilele culturale Liviu Rebreanu au conferențiat criticul literar Irina Petras și istoricul literar Andrei Moldovan. Au fost lansate cărți. Au fost oferite cadou cărți din colecția Aiudului literar. A fost aproape o normalitate a actului cultural. Simplu pentru tine și cu tine, prietene al culturii. (Ioan Hadarig)

03Aiud simpozionIată și o cronică în imagini semnate de Marius Docea, Andrei Bako, Zoltan Balog, Radu Colcer, Claudiu Cordea, Pseudonim Glorey și Ioan Hadarig: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.354893938052987.1073741888.163419813867068&type=3&uploaded=50

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s