A încetat din viață artista Maria Miertoiu


Cu adânc regret în suflet, colegii anunţă încetarea din viaţă, după o lungă suferință, a artistei plastice Maria Miertoiu.

019Maria Miertoiu av21

Maria Miertoiu s-a născut pe data de 14 martie 1957, la Orăştie, judeţul Hunedoara. Este absolventă a Liceului de Artă din Deva (1976) şi a Academiei de Artă „Ioan Andreescu” din Cluj, secţia textile, promoţia 1981. Activitatea de creaţie şi-a început-o în Fabrica de mătase din Deva, unde a lucrat timp de 11 ani în creaţia de modele. Cercetarea didactică şi artistică şi-a început-o în cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva, unde a activat ca profesor peste 20 de ani.

012Mia - lucrari

Maria Miertoiu rămâne în amintirea noastră, a colegilor şi elevilor, prin spiritul viu și prietenesc, având dorința nestăvilită de a ne împărtăși ceva din bucuriile ei, sentiment în care nădejdea şi emoţia se amestecă. Lângă o lume tehnică, practică şi utilitară, versurile, la fel ca şi picturile Mariei Miertoiu, pun „Cultura spiritului” şi cultivarea valorii pe primul plan.

Suntem alături de familia sa în aceste momente triste. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Ceremonia de înmormântare va avea loc vineri 8 mai 2015, începând cu ora 12.00. Corpul neînsufleţit este depus pentru ultimul omagiu la Capela Sf. Alexandru din Deva, situată pe strada Eminescu nr. 45.

În 2011 artavizuala21 publica interviul Maria Miertoiu: „Doresc să creez o artă care mă reprezintă”.

Un comentariu la “A încetat din viață artista Maria Miertoiu

  1. Condoleante familiei .
    Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa ii faca loc printre ingeri.
    Am pierdut un om deosebit pe care nu-l voi uita niciodata.
    Iti multumesc pentru tot ce m-ai invatat mama MIa .

Lasă un comentariu