65 Primăveri colorate


Afis Academie & Palat A3Datorită celor 65 de ani care au fost aniversaţi în acest an printr-o coincidenţă fericită atât de Academia Română, Filiala Timişoara, cât şi de Palatul Copiilor din Timişoara, pe care-l putem numi „incubatorul de artă” al oraşului nostru de pe Bega, în data de 31 mai de la ora 18, în foaierul Academiei Române- Filiala Timişoara, va avea loc vernisajul expoziţiei tinerilor artişti de la Palatul Copiilor din Timişoara, coordonaţi de profesorii Daniela Scurtulescu, Marieta Barbu, Felicia Selejan.

Expoziţia va cuprinde lucrări recente de mari dimensiuni, 200×140 cm, fiecare realizate de grupele tinerilor artişti talentaţi care transformă materialele fără viaţă (vopselele şi suporturile) în adevărate opere de artă plastică pline de viaţă, care ar putea sta alături de orice lucrare de artă vizuală contemporană.

2 . 65 PrimaveriImaginile sunt pline de bucurie, vis şi ne transpun în lumea copiilor unde orice este posibil datorită libertăţii şi sincerităţii acestei perioade optimiste.

În lucrări apar personaje precum Bufniţa înţeleaptă, Peştişorul Profesor sau Peştişorii elevi ori stema Academiei într-un stil pop apropiat de cel al artistului american Andy Warhol. Tinerii artişti îmbină natural ideile având ca rezultat de multe ori o lume colorată şi cu aer suprarealist.

5 . 65 Primaveri

Pentru a ieşi din rutina zilnică şi agitaţia care ne lasă tot mai puţin să vedem frumosul, vă recomandăm această expoziţie ca pe o cură a bucuriei şi a culorilor optimiste.
Daniela Scurtulescu, (coordonator proiect)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s