Anna Khodorkovskaya – How deep is your Art?


Solo show @ Mobius Gallery

Poveste în două capitole
11 martie – 6 aprilie, 2016 – Capitolul I
8 aprilie – 29 aprilie, 2016 – Capitolul II
Curator: Eugen Rădescu

How deep is your ArtVernisaj: Vineri 11 martie 2016, ora 19.00.
Lansarea catalogului: 29 aprilie 2016.

Capitolul I: O alegorie deconstruită.

How deep is your love este o expoziție despre discernământul discursiv în care se îmbină diverse medii de expresie artistică, elemente estetice ce par diferite, domenii și studii ce par dihotomice. Expoziția este dedicată transdisciplinarității, elementelor constitutive ale unei lucrări, detaliilor și opțiunilor periferice; este o expoziție ce propune o tematică a detaliului, a modului atent în care se îmbină elemente estetice din diverse medii, forme și structuri, compoziții abstracte ce fac legătura între o anumită practică artistică și viața de zi cu zi.

Capitolul II: În măsura în care o personă are o coafură, atunci părul său trece prin mai multe etape (Delleuze/Guattari)/ ART & EVERYTHING.

Lumea advertisingului si a publicității ca parte dintr-un mecanism global neoliberal în confruntare cu practica artistică?
Lucrările Annei Khodorkovskaya din seria “Art&Everything” pun accentul pe dezvoltarea neoliberală și conexiunea care se produce în practica artistică, dincolo de interesele materiale și capitaliste. Globalizarea (ca termen extrinsec fordismului și postfordismului) se refera la un proces accentuat de integrare pe plan mondial și de răspândire a unui set de idei mai mult sau mai puțin legate de activitatea economica și de producția bunurilor materiale, forțele promotoare fiind liberalizarea comerțului internațional și a fluxurilor de capital, accelerarea progresului tehnologic si societatea informațională.
Extras din textul curatorial al expoziției de Eugen Rădescu.

Anna Khodorkovskaya (1985) a expus în Moscow Biennale of Young Art, Garage Museum of Contemporary Art – Moscow, Künstlerhaus-Vienna, Austria or RLB Kunstbrücke-Innsbruck, Galerie Rüdiger Urlass-Frankfurt am Main, CCA Sokol, Moscow, Museum of Moscow, Troutman St. Ridgewood-New York, printre altele. În 2014 i-a fost decernat premiul Strabag Artaward International. Trăiește și lucrează în Viena.

Eugen Rădescu este curator, teoretician și co-fondator al Bucharest Biennale. A ținut conferințe și prelegeri la Facultatea de Arte Timișoara, La Casa Encedida – Madrid, Calouste Gulbenkian – Lisbon, and Apex Art – New York printre altele. A primit o rezidență la Apex – New York și a publicat cartea “How Innocent is That?” la editura Revolver Publishing, Berlin. Printre altele a curatoriat Bucharest Biennale 1 cu titlul „Identity Factories” și „How Innocent Is That?” la Pavilion Bucharest. Trăiește și lucrează la București.

Lasă un comentariu