Câştigătorii trofeelor VSLO


„Vama sub lumini de Oscar”, a ajuns la final.

foto vslo trofeeComunicat de presă

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale „Vama sub lumini de Oscar”, cel mai mare festival de arte vizuale din România, s-a încheiat, duminică, odată cu anunţarea câştigătorilor din acest an. În 2015, festivalul a strâns peste 350 de cursanţi români şi străini, aceştia fiind provocaţi să înveţe şi să experimenteze cela mai noi şi inedite tehnici folosite în fotografie, film sau pictură. „Vama sub lumini de Oscar” înseamnă deja o comunitate a pasionaţilor de arte vizuale care creşte ca număr şi valoare de la an la an, iar membrii acesteia au dezvoltat în timp prietenii sau colaborări profesionale trainice. Dar…„Vama sub lumini de Oscar” 2015 nu a însemnat doar cei peste 350 de cursanţi care au realizat 1 milion de fotografii în timpul festivalului ci şi mii de participanţi la concertele, expoziţiile şi proiecţiile de filme româneşti şi străine.

premiere VSLO 2premiere VSLO ioannis si cristina bazarCea de-a şasea ediţie a celui mai mare festival de arte vizuale din România – „Vama sub lumini de Oscar” s-a încheiat, duminică, după ce timp de aproape 10 zile peste 350 de cursanţi, pasionaţi de arte vizuale din ţară şi străinătate, au fost provocaţi să îşi depăşească limitele, să înveţe şi să experimenteze de la cei mai buni lectori români şi străini. În 2015, Festivalul Internaţional de Arte Vizuale „Vama sub lumini de Oscar” a însemnat atât cursuri, seminarii şi ateliere practice gratuite pentru pasionaţii de film, fotografie şi pictură cât şi expoziţii, proiecţii de film, spectacole de teatru şi concerte în aer liber.

IMG_0548 micCel mai aşteptat moment din cadrul festivalului a fost decernarea trofeelor VSLO 2015 care certifică munca depusă de participanţi în cadrul festivalului. La categoria FILM, pe locul I s-a clasat filmul „Nopţi de vară”, care a obţinut şi trofeul la această categorie, fiind urmat pe locul II de pelicula „Vasca şi marea”, iar pe III – „Paşaport de Vamă”. Pentru cea mai bună imagine a fost premiat Claudiu Mărginean, iar pentru film experimental Paul Cimpoeru. La categoria FOTOGRAFIE, trofeul VSLO 2015 i-a revenit lui Ioannis Stamatogiannis (Grecia). Trofeul pentru activitatea din întregul festival (categorie în care au fost evaluaţi toţi participanţii) a fost câştigat de Cristina Bazar. De asemenea, cele mai bune lucrările realizate de participanţii de la categoria PICTURĂ au fost expuse într-o expoziţie specială organizată în cadrul festivalului.

VSLO curs final

VSLO final 1Vama sub lumini de Oscar nu este doar un festival ci este provocarea pe care ne-am asumat-o încă de la prima ediţie, de a dezvolta artele vizuale din România. Este o poveste în imagini despre România frumoasă pe care o spunem de la an la an şi care, prin participanţii şi lectorii de la VSLO, se propagă în toate colţurile lumii. Anul acesta „Vama sub lumini de Oscar” a însemnat un număr mai mare de participanţi, printre care foarte mulţi străini. Am încercat şi cred că am reuşit să conturăm un program complex de cursuri şi ateliere susţinute de lectori de top, din care mai bine de jumătate au fost străini. Acest lucru a dus şi la creare unui limbaj universal între toţi cei care au venit la festival, un limbaj al artelor vizuale bazat nu pe cuvinte ci pe imagini. Chiar dacă acum tragem cortina peste VSLO 2015 trebuie să vă spunem că festivalul va continua în comunitatea pasionaţilor de arte vizuale pe care „Vama sub lumini de Oscar” a creat-o în cele şase ediţii. Astfel, lectorii şi cursanţii îşi vor continua cursurile şi atelierele la distanţă, pe grupurile create pe reţele de socializare, unde se vor perfecţiona continuu învăţând unii de la alţii. Tuturor celor care iubesc artele vizuale le spunem că am început deja să lucrăm la ediţia din 2016 în care vom încerca să aducem cele mai interesante cursuri, seminarii şi ateliere de arte vizuale spune Cătălin Rudolf, directorul Festivalului Internaţional de Arte Vizuale „Vama sub lumini de Oscar”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s