De Sfântul Valentin, arta întregește dragostea


Comunicat de presă

Gheorghe Petrașcu - Natură statică cu pere și carte

Gheorghe Petrașcu – Natură statică cu pere și carte

De Ziua Îndrăgostiților, Artmark oferă un singur sfat: cucerește-o din nou! Cum? Simplu. Alege o escapadă din monotonia cotidiană într-un spațiu elegant, istoric, un loc al poveștilor numit Palatul Cesianu-Racoviță. Odată prinși în magia palatului, nu va trebui să te îngrijorezi de lipsă inspirației, îți va spune ea ce trebuie să alegi. De la o selecție armonioasă de mărțișoare și miniaturi din argint, bijuterii sofisticate ori elegant-minimaliste, la impresionante opere de pictură sau artă decorativă à La Belle Époque,expoziția Licitației de Mărțișor este o sursă de inspirație aproape inepuizabilă de cadouri cu simbol.

Luna februarie aduce în prim-planul pieței românești de artă cel mai așteptat eveniment din prima parte a anului: Licitația de Mărțișor. Astfel, în pragul sărbătorilor de Dragobete, Mărțișor și Ziua femeii, Artmark te ajută să găsești cadoul care îți reprezintă cât mai autentic emoțiile.

Pandantiv din aur, în form¦ de clown, decorat cu safir, smarald, rubine și diamante

Pandantiv din aur, în formă de clown, decorat cu safir, smarald, rubine și diamante

Fiecare doamnă sau domnișoară, care apreciază minuțiozitatea creațiilor din argint sau aur și care crede în magia unui totem vestitor de primăvară, va fi măgulită de un astfel de dar și fermecată de ineditul și singularitatea unui mărțișor Artmark. Iată câteva exemple: două ţestoase miniaturale din argint (estimare: 30 – 50 €), colecția de animale-jucărie din argint (estimare: 80 – 120 €), pandantiv-album cu fotografii de familie (estimare: 50 – 80 €), „Velo” – broșă-mărțișor din aur, decorată cu diamante (estimare: 200 – 300 €), pandantiv din aur, în formă de clown, decorat cu safir, smarald, rubine şi diamante (estimare: 180 – 250 €).

Secțiunea de bijuterii se află de asemenea printre surprizele pregătite domnișoarelor și doamnelor cu ocazia acestei perioade. Varietatea de pietre prețioase va tenta privirile publicului aflat în căutarea unui dar aparte. Iată câteva sugestii: pereche de cercei din aur alb, decorată cu safire, acvamarine şi diamante (estimare: 150 – 250 €), inel din aur, convertibil în brăţară, decorat cu diamante şi smaralde (estimare: 1.000 – 1.600 €), colier din perle, decorat cu floare de diamante (estimare: 500 – 800 €), broşă-pandantiv din aur, decorată cu micromozaic, piesă de colecție (estimare: 1.200 – 2.000 €).

Nici domnii nu au fost omiși din gândurile organizatorilor, aceștia putându-se bucura de o selecție de vinuri și băuturi fine, clasate drept rarități de colecționari, având punctaje Parker de peste 90.

Nicolae Tonitza - Întoarcerea din larg

Nicolae Tonitza – Întoarcerea din larg

Din acest ansamblu valoros nu putea lipsi pictura importantă. Printre operele de mici dimensiuni care înnobilează expoziția Licitației de Mățișor se află „Fetiță cu broboadă galbenă” și „Întoarcerea din larg” de Nicolae Tonitza (estimare: 10.000 – 18.000 €, estimare: 20.000 – 30.000 €), „Convoi de care” de Nicolae Grigorescu (estimare: 20.000 – 30.000 €), „Coastă în Bretania” deTheodor Pallady (estimare: 7.000 – 12.000 €), „Rochia roșie” de Lucian Grigorescu (estimare: 700 – 1.200 €), „Natură statică cu pere și carte” de Gheorghe Petrașcu (estimare: 20.000 – 30.000 €), „Peisaj din Provence” de Samuel Mützner (estimare: 2.500 – 3.500 €), „Țăran” de Rudolf Schweitzer-Cumpăna (estimare: 2.000 – 3.500 €).

Petre Bulgaras - Flori de primăvară

Petre Bulgaras – Flori de primăvară

Vă invităm să vă aventurați în traseul artistic propus de expoziția Licitației de Mărțișor! Expoziția este deschisă în perioada 9 – 23 februarie, între orele 10:00 – 20:00 la sediul Artmark. Partea I a licitației va avea loc marți, 24 februarie, ora 20:00, iar partea a II-a joi, 26 februarie, ora 19:30. În ambele seri, licitația va avea loc la Athénée Palace Hilton.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s