Ștefan Bertalan s-a stins din viață


Stefan BertalanUnul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, Ștefan Bertalan, s-a stins din viață pe data de 30 decembrie 2014, la Timișoara, în vârstă de 84 de ani.

Ștefan Bertalan a absolvit Institutul de Arte Plastice “Ioan Andreescu” din Cluj, în anul 1962, în același an începându-și cariera de profesor de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara. Între 1970 – 1981 este lector universitar la Facultatea de Construcții.

Ștefan Bertalan s-a născut în 1930 la Răcăștie, în județul Hunedoara.  A studiat  pictura la Institutul de Arte Plastice „Ioan Andreescu” din Cluj (1956-1962), fiind considerat unul dintre primii adepți și promotori ai curentelor artistice neoavangardiste, inovatoare din România. Este fondatorul școlii de design și de artă experimentală din Timișoara și co-fondator al Grupului 111, primul grup experimental din România. Între anii 1970 – 1980 a fost membru al celebrului grup de artă experimentală Sigma 1. Începând din anul 1964 a fost membru al Filialei din Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici.

stefan-bertalan-bucuresti-1974Creația lui va continua  dincolo de orizonturile cunoscute de noi.
Dumnezeu să-l odihnească!

Înmormântarea va avea loc pe data de 6 ianuarie 2015, la ora 13.00 în Cimitirul din Timișoara de pe Calea Șagului, a doua capelă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s