Laboratorul de Artă – Hamlet și noi


Laboratorul de Artă prezintă pe 8 și 9 noiembrie 2017, orele 18.00, la Muzeul Național de Istorie,  primele spectacole “Hamlet și noi”, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare.

Iubitorii de teatru sunt invitați miercuri 8 noiembrie si joi 9 noiembrie, în incinta Muzeului Național de Istorie (Calea Victoriei nr. 12), la primele spectacole cu „Hamlet și noi”, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare. Spectacolul este un manifest pentru artă și cultură și expune, evoluția personajelor lui Shakespeare, oglindă actuală pentru societatea de astăzi. Cu scopul de a atrage atenția asupra patrimoniului cultural și a monumentelor istorice de valoare, „Hamlet și noi” se va juca în mai multe muzee si case de patrimoniu din București și din țară. Spectacolul este un proiect al Laboratorul de Artă, sprijinit de Ministerul Culturii.

În luna noiembrie au loc primele spectacole “Hamlet și noi”, un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru, după celebra piesă a lui W. Shakespeare. Sensibila actriță Antoaneta Cojocaru își pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului,  construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare: dragostea, relația cu autoritatea, familia, moartea, renașterea.

Ne propunem ca prin acest demers să recreăm legătura emoțională între spectatori și teatrul de artă. Personajele lui Shakespeare sunt interpretate de o echipă de 22 de actori – de la actori cu experiență implicați în fenomenul teatral actual, la cei mai valoroși studenți la UNATC, cât și voluntari din cadrul societății civile. Evoluția fiecărui personaj în parte, de la începutul spectacolului și până la final, reflectă consecințele alegerilor pe care le facem ținând cont de sau ignorând legile universal valabile, precum adevărul, iubirea, cinstea.

Proiectul se bucură de participarea extraordinară a actorului Adrian Ciobanu, recunoscut îndeosebi pentru talent, mișcarea scenică deosebită și munca cu care și-a câștigat locul în rândul marilor actori români.

Cu sprijinul Ministerului Culturii, spectacolul se va juca în luna noiembrie astfel:

-miercuri 8 noiembrie și joi 9 noiembrie 2017, orele 18.00, la Muzeul Național de Istorie (Calea Victoriei, nr. 12);
-miercuri 15 noiembrie și duminică 19 noiembrie, orele 18.30, la Qreator by Iqos (Blvd Aviatorilor, nr. 8A);
-marți 21 noiembrie și vineri 24 noiembrie orele 18.00, La Palatul Şuțu (Bulevardul Ion C. Brătianu, nr. 2);
-marți 28 noiembrie și marți 12 dec, ora 19.00, La Muzeul Național de Artă (Calea Victoriei nr. 49-53).

Intrarea la spectacol este gratuită, pe bază de rezervare la numărul 0735 190 605 sau pe adresa de email laura@laboratoruldearta.ro  (excepție făcând Palatul Şuțu, unde costul biletului este de 10 ron în care, pe lângă accesul la spectacol, intră o vizită la muzeu pe durata unei luni calendaristice) .

Pentru mai multe detalii, te invităm să accesezi http://www.laboratoruldearta.ro.

„Mereu am sperat într-o lume mai bună și în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume nouă, este cel mai aproape de aceste năzuințe. Cred cu tărie că trebuie să sădim ceva în societate, în special când nu ne este comod să o facem. Și mai cred că arta trebuie prețuită în societatea contemporană la valoarea ei: inestimabilă.  Mulțumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”. ( Antoaneta Cojocaru)

Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura, film, design și alte arii artistice conexe, precum și crearea de experiențe profunde de educare prin artă. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat.

Contact:
Ioana Lupu – ioana@laboratoruldearta.ro, 0748 158 516
Tatiana Gingărașu – tatiana@laboratoruldearta.ro, 0731 082 428

Un proiect Laboratorul de Artă, cu sprijinul Ministerul Culturii.
Mulțumiri speciale lui Alexandru Darie, Directorul Teatrului Bulandra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s