Traian Urieş – Turistul Rătăcit


Expoziţie de fotografie

Galeria de Artă a Municipiului Hunedoara
23 – 30 iunie 2016

Traian Uries - Turistul RatacitÎn data de 23 iunie 2016, începând cu orele 18:00, la Galeria de Artă a Municipiului Hunedoara, are loc vernisajul expoziției de fotografie intitulată „Turistul Rătăcit”, semnată de fotograful și blogger-ul hunedorean Traian Urieș.

Invitați speciali: Grigore Roibu, artist plastic și profesor la Liceul de Arte din Deva, Adrian Stoica, fotograf şi Ioan Evu, poet.
Moderator: Carmen Greblă

Un proiect – Turistul Rătăcit, o expoziţie – în era tehnologiei, în care fotografia este un mijloc de comunicare preferat a multora dintre noi, o privire – în misterul unor fotografii inedite, poveşti construite de fotograful Traian Urieş, care încearcă să facă fotografie într-o lume unde toată lumea face poze.
Dincolo de caracterul artistic al acestor fotografii, se poate constata cu uşurinţă că pentru Traian Urieş fotografia nu este doar o pasiune, ci un mod prin care se defineşte ca persoană. El dovedeşte că este un bun povestitor în limbaj fotografic, un turist rebel, rătăcit în călătoria lui prin lume, ce încercă să descifreze taina fotografiei prin latura sa artistică.

Traian UriesTraian Urieş s-a născut în 1971, în Hunedoara. A practicat diverse sporturi, cum ar fi, de exemplu, fotbal, atletism, înot, patinaj. A urmat 2 ani şcoala de arte plastice şi, apoi, facultatea de jurnalism şi cea de relaţii economice internaţionale. Îi place să străbată munţii şi văile cu rucsacul în spate. A lucrat ca gazetar după care s-a mutat în domeniul asigurărilor de viaţă. A fost, în ordinea firească: consultant, unit manager, trainer şi director de agenţie. Când are timp liber fuge în mijlocul naturii sau printre oameni pentru a face fotografii.

Turistul rătăcit este un proiect de suflet, o idee fotografică pe care Traian Urieş a pus-o pentru prima dată în practică în orașul său de baștină, Hunedoara. Proiectul a luat naştere într-o duminică, de Ziua Mondială a Turismului. Pe o zi cu ploaie mocănească, plecând de la un anunţ lansat pe Facebook, 9 oameni s-au întâlnit şi au început să realizeze fotografii pe străzile fostului templu al siderurgiei, încercând să descopere atracţiile ascunse ale oraşului.

Pentru detalii vizitaţi: http://www.fotografie.uriesblog.ro.
Evenimentul îl găsiţi pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1051887734900905/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s