Festival de referință sub patronajul lui Ștefan Popa Popas


Festivalul internaţional de umor Aiud 2016
Ediţia a XII-a / 8 – 9 aprilie 2016

2Aiudul a fost timp de două zile un spaţiu al experienţelor culturale şi artistice, o zona a umorului de bună calitate. Formulei clasice de expoziţie şi de prezentare s-a alăturat experimentul artistic. Astfel publicul a fost implicat direct în cele patru expoziţii de caricatură, patronate de maestrul Şefan Popa Popas, reprezentate de: Salonul Internaţional de Caricatură, expoziţiile personale semnate de caricaturiştii Eugen Mirea şi Sergiu Grapă şi Expoziţia – eveniment Popas. Faptul că înainte şi în timpul expoziţiilor au fost realizate caricaturi au transformat expoziţiile într-un happening.

1114

Expoziţia realizată de Dorel Găină, prof. univ. dr la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, a incitat latura intelectuală a receptării imaginii umoristice, a creat un spaţiu în care vizualul şi inteligenţă sunt elementele principale. Dacă expoziţia internaţională de fotografie s-a constituit într-un puzzele de receptare culturală a umorului în diferite zone geografice, celelalte două expoziţii: „spiritele” Angelei Kallo şi „Cu drag despre umor amar” a studenţilor de la Universitatea de Artă şi Design Cluj reprezintă zona conceptuală a desfăşurării festivalului. Două expoziţii importante care propun construcţii inedite, spaţii gândite şi transformate în act artistic, zone de dezbatere conceptuală.

6 7Piesă de teatru „Osândirea lui Prometeu”, propusă de Grupul Skepsis, a oferit publicului spectator o aborbate modernă a unui mit clasic, o dramatizare inteligenţă, jucată cu talent de tinerii actori.

23

Ediţia a XII -a a festivalului aiudean rămâne prin implicarea unui număr important de artişti contemporani, dar şi de tineri studenţi, un demers artistic un festival de referinţă, un spaţiu cultural şi artistic autentic.

Fotografii de Zoltan Balog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s