Apparatus 22 – An Archive of Longings (chapter 1)


Galeria Calina / http://www.calina.ro
22 ianuarie – 26 februarie 2016

Curator: Liviana Dan
1. Apparatus 22 - An archive of Longings exhibition view (Large)Galeria Calina are plăcerea de a prezenta „An Archive of Longings (chapter 1)” un proiect solo al colectivului artistic conceptual Apparatus 22. Deschisă în perioada 22 ianuarie – 26 februarie expoziția este curatoriată de Liviana Dan în cadrul platformei „The Installation Projects”.

2.  Apparatus 22 - An archive of Longings exhibition view (Large)7.  Apparatus 22 - An archive of Longings exhibition view (Large)Purtând subtitlul „Notes on reconstruction”, expoziția are ca punct de acces personajul Maruca Cantacuzino Enescu – o figură istorică ce a zdruncinat din temelii imaginarul și normele societății romanești din prima jumătate a secolului 20. Povestea controversată a unei prințese superinteligente, histrionice, cu un destin aventuros și o viață amoroasă împănată de scandaluri este punctul de pornire pentru o serie de instalații ce meditează asupra forței emancipatorii a dorinței.

11.  Apparatus 22 - - Trinity, Triangle, Threesome 3 (Large)Puterea și dorința se joacă între reconstrucție și fractură, între economia identității și economia diferenței. Definite de Apparatus 22 ca „memorii ficționale fracturate”, lucrările din expoziție creează o rețea densă de referințe, ficțiuni și transgresiuni care încurajează și în același timp încețoșează procesul de identificare (cu Maruca sau cu artiștii). Abordarea colaborativă juxtapune biografia personală cu limitele seductive ale istoriei artei.

14.  Apparatus 22 - as good as gold (tryptich) (Large)Demersul colectivului este unul critic, încărcat de dramatism, și debordând de suprafețe și texturi cu reminiscențe de lux și glamour: de la opulența textilelor vintage folosite ca bază pentru seria de neo-naturi moarte Still Life la paietele strălucitoare din stridentul light-box intitulat Vanity Mirror (Family Portrait), de la catifeaua elegantă din schizoidul American Dream la aurul lichefiat ce aruncă și mai multă ambiguitate asupra enigmaticei instalații Trinity, Triangle, Threesome.

15.  Apparatus 22 - An American Dream (Large)Există programe inconfortabile și întrebări strategice despre politică, muzică, sex. Pentru obiecte și motive există sfere sacre, tensiuni, ambivalente, nostalgie și apatie socială.
O textură poetică, bizar cotidiană dă un gust desăvârșit sensibilității. O expunere activă subminează mecanismele artei contemporane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s