Portalul Cultural al României


Portalul Cultural al României este un proiect al Institutului Cultural Român ce îşi propune să pună la dispoziţia publicului şi a editorilor o platforma interactivă cuprinzătoare, care să centralizeze informaţiile despre apariţiile editoriale şi despre ofertele din zona culturală.

ICR
Iniţiativa dezvoltării acestei platforme porneşte de la constatarea unui decalaj între infrastructură informaţională şi evoluţiile petrecute în ultima decadă atât în industria editorială cât şi în sfera artistică. Portalul, deschis către toate zonele creative, va facilita accesul utilizatorilor la viaţă culturală din România, precum şi la aceea a comunităţilor româneşti din afară ţării.

Site-ul va include, alături de promovarea cărţilor şi a evenimentelor culturale, un muzeu virtual al patrimoniului personal (foto, documente s.a.), adresat cu precădere comunităţilor de români din străinătate. Un modul special le va permite, de asemenea, utilizatorilor să contribuie cu date inedite, documente şi imagini legate de tematică volumelor şi a evenimentelor prezentate.

ICR lansează o consultare cu privire la acest proiect. Propunerile editorilor, distribuitorilor de carte şi ale altor actori din sfera culturii pe această tema sunt aşteptate pe adresa icr@icr.ro până pe 15 ianuarie 2016.

Premizele şi obiectivele proiectului sunt detaliate în documentul anexat.
http://icr.ro/pagini/portalul-cultural-al-româniei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s