Hermina Csata – Topografii affective


Muzeul de Artă Cluj-Napoca
10 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016

Hermina CsataMuzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită miercuri, 9 decembrie 2015, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei „Topografii afective” a artistei Hermina Csata.

Hermina Csata s-a afirmat în arta contemporană prin compoziţiile sale cu valenţe picturale şi decorative, realizate într-o tehnică personală ce mizează pe efectul juxtapunerii unor materiale care includ pielea colorată sau diverse structuri textile, cu intervenţii de broderie ce construiesc secvenţe plastice spectaculoase şi rafinate.

În actuala expoziţie personală, vor fi prezentate lucrări de broderie, precum şi schiţele şi studiile pregătitoare care le-au generat, acestea reconstruind spaţii a căror morfologie caută corespondenţe în „abisurile” sufleteşti, pe care artista îşi propune să le „ridice” în plan conştient, vizual.

Hermina Csata a absolvit secţia de pictură a Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca în anul 1991. Din acelaşi an este profesor la Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea”, iar din anul 1993 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Din anul 1990 până în prezent a participat la numeroase expoziţii în ţară şi străinătate, iar în perioada 1997-2015 a avut 20 de expoziţii personale în România (Cluj-Napoca, Bucureşti), Austria (Wells), Franţa (Paris), Germania (Berlin) şi a fost distinsă cu Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru Artele Textile (2000), Premiul pentru creativitate la Bienala de Desen, Arad (1999), Premiul pentru artă decorativă la Salonul Naţional de Artă, Reşiţa (1998). Are peste 300 de lucrări în colecţii de stat şi particulare din: Austria, Canada, Cipru, Dubai, Franţa, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, România, SUA, Suedia, Turcia, Ungaria.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s