A încetat din viață artistul Mircea Bâtcă


Ieri, 18 noiembrie 2015 a încetat din viață, la vârsta de 70 de ani, artistul plastic Mircea Bâtcă.

Pogan, Batca, Muresan - Deva (8)Mircea Bâtcă a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, iar în perioada 1995-2005 a fost preşedinte al UAP, Filiala Deva.

Pogan, Batca, Muresan - Deva (15)

Mircea Bâtcă s-a născut pe 19 octombrie 1945 în Săcărâmb, comuna Certeju de Sus, județul Hunedoara. A urmat cursurile Facultății de Arte Plastice din Timişoara şi, apoi, cele ale Academiei de Arte Vizuale „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. Începând din anul 1990 a activat ca profesor de arte vizuale la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Sigismund Toduță” din Deva, instituție unde a ocupat, în perioada 1998-2001, funcția de director adjunct. Artistul hunedorean a avut o activitate vastă în domeniul graficii, caricaturii şi al literaturii. Multitudinea preocupărilor și direcțiilor abordate l-au transformat într-un căutător de drumuri în diverse domenii ale artelor plastice. De-a lungul timpului a fost membru fondator și redactor al mai multor publicații.

012 Mircea BatcaCeremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie 2015, începând cu ora 13.00. Corpul neînsufleţit este depus pentru ultimul omagiu la Capela Sf. Alexandru din Deva, situată pe strada Eminescu nr. 45.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s