Despre tehnicile de prelucrare a imaginii, la AF, alături de Cosmin Someșan


Atelierul de fotografie / Ediția a XV-a / 2015
Colegiul Național „Decebal” Deva / marți, 27 octombrie, ora 17.30

Cosmin Somesan av21Marți, 27 octombrie 2015, ora 17.30, vă invităm la Colegiul Național „Decebal” Deva, în Sala Studio (situată în vecinătatea Paraclisului Sfântul Stelian), la cea de a XV-a întâlnire AF. Invitatul ediției este fotograful Cosmin Someșan care ne va vorbi despre fotocompoziție și importanța prelucrării imaginii folosind diferite programe computerizate ce ne stau la îndemână.

Tema: Tehnici de prelucrare a imaginii
Coordonator: Cosmin Someșan

Cosmin Somesan AF

Cosmin Someșan este născut în Ilia, județul Hunedoara și a fost, în perioada 2007 – 2013, lector la cursul de fotografie din cadrul Centrului de Pregătire Profesională în Cultură și, între anii 2010 – 2014, lector în cadrul festivalului Vama sub lumini de Oscar.

Despre cum se fac fotografiile există nenumărate teorii ce aparțin amatorilor de imagini. A fotografia intuitiv nu este, neapărat, ceva rău. Majoritatea celor care au un aparat de fotografiat încearcă să stăpânească cât mai bine funcțiile acestuia. Există, însă, reguli precise despre modalitățile în care putem crea o imagine. Cosmin Someșan ne va vorbi despre fotografiile realizate pe baza unei bune cunoașteri a principiilor artelor actuale, reguli care necesită studierea și descifrarea anumitor reguli ce stau la baza compoziției.

O dată cu apariția fotografiei digitale imaginea produsă cu ajutorul computerului a devenit artă. Parte componentă a graficii computerizate, prelucrarea și procesarea imaginii sunt termeni cu înțeles diferit. Tema principală a întâlnirii noastre, din cadrul celei de-a XV-a ediții AF, este conștientizarea faptului că într-o eră a informației, fotografia, la rândul ei, a „suferit”, transformări profunde. Postproducția și cunoașterea diferitelor programe de prelucrare a imaginilor pot transforma fotografiile realizate, conferindu-le expresivitate. Editarea creativă și pregătirea unei fotografii pentru a avea maximum de potențial tehnic este un mod normal de a privi imaginea ca o atitudine de comunicare a ideilor.

Atelierul de fotografie este deschis tuturor celor pasionați de imagine, artă și fotografie. Intrarea este liberă. Vă rugăm, nu uitați să folosiți intrarea de pe strada Andrei Șaguna.

Evenimentul îl găsiți și pe facebook https://artavizuala21.wordpress.com/2015/10/23/despre-tehnicile-de-prelucrare-a-imaginii-la-atelierul-de-fotografie-alaturi-cosmin-somesan/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s