Dragoș Lumpan – Oameni 3


Workshop de fotografie

Dragos Lumpan workshopÎn perioada 1-6 septembrie 2015 se va desfăşura workshop-ul de fotografie „3 Oameni” cu Dragoş Lumpan. Workshop-ul va avea loc la stânele din Munţii Sebeşului şi la Mănăstirea Ţeţ, jud. Alba.

Dragoş Lumpan este fotograf şi filmmaker. Colaborează cu National Geographic Romania. Este licenţiat al UNATC Bucureşti (secţia Film) şi al Facultăţii de Teologie Bucureşti (secţia Teologie Pastorală). Mai multe despre Dragoş Lumpan puteţi să gasiţi pe www.lumpan.ro şi pe www.ultimatranshumanta.ro

Mănăstirea Ţeţu, numită şi Mănăstirea sau Schitul de la Tăţ (Tăţu) sau Ţeţ, este o ctitorie realizată după Revoluţie, pe locul unei mai vechi biserici de lemn. Aşezământul monahal, situat într-o poiană înaltă între Tău-Bistra şi Curmături, este slujit de 20 de maici şi surori. Mica Mănăstire Tăţu, slujită cu credinţă, blândeţe şi căldură, se află încadrată într-un peisaj de vis. Mănăstirea Ţeţ se află la 27 km de satul Şugag si 55 km de Sebeş.

 Înscrieri şi condiţii de participare:

  • Fotografii participanţi trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 35 ani. Prioritate în selecţie vor avea studenţii sau elevii înscrişi la o formă de învăţământ.
  • Selecţia va fi realizată de către Dragoş Lumpan, în funcţie de portofoliu. Se vor accepta maxim 10 participanţi.
  • Pentru înscriere, fiecare fotograf trebuie sa trimită până în data de 21 august www.transfer.ro sau www.wetransfer.com un CV + date de contact + 20 de fotografii în format .jpg , cu latura lungă de 1500 de pixeli + copie/fotografie după carnetul de student/elev (dacă este cazul). La adresa destinatarului (din fereastra www.transfer.ro) se va completa liga.studentilor.tm@gmail.com Rezultatul selecţiei va fi anunţat până în data de 24 august 2015.
  • Participanţii îşi dau consimţământul, prin înscrierea la acest workshop, că acceptă ca fotografiile realizate în cursul workshop-ului sa fie folosite de către Organizator, Liga Studenţilor din Timişoara. Drepturile asupra fotografiilor rămân în proprietatea autorului.
  • Fotografiile nu vor fi folosite spre a aduce prejudicii de orice natură organizatorilor sau participanţilor.
  • O condiţie aparte legată de participare la acest proiect – având în vedere mediul în care el se va derula – este ca fotografii participanţi să respecte componenta liturgică a programului şi să aibă o conduită şi o ţinută adecvată mănăstirii (îmbracăminte).
  • Este recomandată participarea la slujba de duminică (9-12) şi la slujba de miercuri dimineaţă de la 6 la 7.30.
  • Fotografii participanţi pot veni la workshop cu un portofoliu extins de fotografii (pot fi adăugate maxim 30 de fotografii la cele care au făcut obiectul selecţiei).

Program şi informaţii

Cazarea şi masa la Mănăstirea Ţeţ sunt oferite de către Organizator, Liga Studenţilor din Timişoara.

Se percepe o sumă de 100 lei/ persoană. Suma de 100 lei va fi folosită pentru: print albume ţărani, transport local şi alimente stâne/ mănăstire.

Workshop-ul propriu-zis începe în data de 2 septembrie 2015 la Mănăstirea Ţeţ (jud. Alba). Participanţii sunt aşteptaţi să sosească în cursul zilei de 1 septembrie la Mânăstirea Ţeţ unde vor fi cazaţi. Plecarea de la workshop se va face în data de 6 septembrie.

Organizatorii oferă informaţii practice cu privire la soluţiile de transport spre Mănăstirea Ţeţ (jud. Alba), însă transportul va fi asigurat de către participanţi.

Cazarea va avea loc la Mănăstirea Ţeţ şi la stânele din munţii Sebeşului.

În măsura în care vor fi participanţi care vor să doarmă la stână, vom încerca să organizăm cu ciobanii acest lucru. Cei care doresc să stea la stâne trebuie să îşi aducă izolir (saltea de neopren) şi sac de dormit. De asemnea, participanţii îşi vor asigura mâncarea pe parcursul şederii la stână (conserve etc).

Pe parcursul perioadei de derulare a workshop-ului, fiecare participant va realiza un eseu fotografic cu o anumita temă şi va beneficia de o discuţie cu trainerul invitat pentru a prezenta un portofoliu extins.

Programul liturgic al mănăstirii începe cu Sfânta Liturghie; programul de masă de la mănăstire este: mic dejun – ora 7.30, prânzul – ora 13 şi cina – ora 19.

Liga Studenţilor din Timişoara se ocupă de câţiva ani cu organizarea workshop-urilor de fotografie pentru tinerii entuziaşti şi talentaţi, precum şi cu organizarea de evenimente social-culturale cu şi pentru tineri.

Contact şi informaţii:
E-mail: liga.studentilor.tm@gmail.com
Telefon: Livia 0722 929 147

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s