La Artmark, Crăciunul începe mai devreme


Comunicat de presă

por_i împ¦r¦te_ti, reprezentând scena Bunei VestiriDincolo de freamătul și forfota caracteristice așa-numitei luni a cadourilor, Artmark a început luna decembrie cu o dezbatere menită să ofere jurnaliștilor și publicului o imagine plastică asupra istoriei și importanței acesteia. Cu acest prilej, vedetelor Licitației de Crăciun, Plăcuțele lui Bitus și mașina lui Nicolae Ceaușescu, li s-au oferit din nou verdictul de autenticitate absolută și de piese de colecție cu adevărat remarcabile prin intermediul discursului acad. prof. univ. Alexandru Vulpe, Președintele Secției de Istorie a Academiei Române, cercetătorului științific principal al Institutului de Arheologie al Academiei Române Florin Matei Popescu și, respectiv, preşedintelui Retromobil Club România, Bogdan Coconoiu. Însă, expoziția licitației oferă și o selecție inedită de cadouri cu stil, ideale pentru oricine crede că un dar înseamnă mai mult decât o valoare materială.

Deși cele două loturi vedetă pot trece cu ușurință drept bijuterii istorice, Licitația de Crăciun propune o selecție de bijuterii sofisticate precum câteva piese din colecția Marinei Dimitropoulus cum ar fi o rară brăţară din aur Hermés Gourmette (estimare: 3.000 – 5.000 €), o bogată brăţară din aur Cartier (estimare: 2.000 – 4.000 €) sau un impresionant set format din cercei şi colier Zolotas din aur (estimare: 6.000 – 8.000 €).

cercei ¡i colier Zolotas

După cum a fost obișnuit, publicul va putea alege bijuterii cu poveste, cu prețurile cuprinse între 150 și 3.000 €, excepție făcând un deosebit pandantiv Lalique, ediție limitată (estimare: 6.500 – 8.500 €). Nici domnii nu vor fi omiși, aceștia putând licita pentru un inel bărbătesc Fabergé, designer Victor Mayer, din aur, decorat cu diamante și email (estimare: 900 – 1.400 €).
De asemenea, în contextul cadourilor deosebite, publicul va putea licita pentru o pivniță de vinuri franțuzești importante – 73 sticle (provenind de la un colecționar bucureștean), cu un preț de pornire de 4.950 € sau pentru o mică colecție de vinuri italienești importante (provenind de la același colecționar bucureștean), cu un preț de pornire de 1.600 €.

Conform unui studiu MasterCard recent, la nivel european, românii se află printre cei mai pretențioși în materie de daruri, căutând perseverenți cele mai creative și inspirate cadouri pentru cei dragi. Astfel, Licitația de Crăciun vine în ajutorul românilor cu opere de pictură pe tema iernii și a sărbătorilor de iarnă semnate de Gheorghe Vrăneanțu, Margareta Sterian, Viorel Mărginean și alții, cu o secțiune de miniaturi din argint (de la 60 la 350 €), cu argintărie de colecție sau jucării pentru cei mici (precum un automat de gumă de mestecat american original – preț de pornire: 400 €) sau un kart de competiție (preț de pornire: 1.850 €).

 Din licitație nu puteau lipsi obiectele de colecție cu semnificație religioasă, celebrând Crăciunul, care reprezintă întotdeauna un cadou spiritual aparte și nobil. Astfel, se va putea oferta pentru un rarissim lot de porți împărătești, reprezentând scena Bunei Vestiri, realizate la sfârșitul sec. XVIII, ce provine din colecția baritonului Ionel Pantea, fost director al Operei din Cluj în anii ’80 (preț de pornire: 3.900 €), un Minei (carte de rugăciuni) pentru luna decembrie, începutul sec. XIX (preț de pornire: 350 €) sau o splendidă icoană cu Sfântul Nicolae, realizată de meșterul transilvănean Simion Sălăgeanu, a doua jumătate a sec. XVIII (preț de pornire: 2.400 €).

inel b¦rb¦tesc Faberge

Licitația de Crăciun va avea loc marți, 9 decembrie 2014, la Athénée Palace Hilton, ora 20:00, iar expoziția acesteia poate fi admirată până luni, 8 decembrie, la sediul Artmark.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s