Reguli de seducție artistică


De la icon-urile Pop Art la star-urile artei contemporane românești în Licitația de Toamnă Lavacow

LavacowO nouă licitație online Lavacow va avea loc luni, 27 octombrie, de la ora 21:00. Prima licitație de toamnă a casei diferă de precendentele licitații prin stabilirea unui laitmotiv dualist: arta ca seducător și arta ca reprezentare vizuală a seducției. Oferta Lavacow cuprinde o selecție inedită decreații realizate de artiști români contemporani precum Horia Damian, Victor Man, Florica Prevenda, Mircea Roman, Ion Grigorescu, Constantin Blendea, Ion Bitzan, Gheorghe Fikl, Roman Tolici, dar și de artiști străini precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Joan Miró, Antoni Tàpies, Mark Kostabi, Tracey Emin sau Joseph Beuys.

Horia Damian - Airplane (1998)

Horia Damian – Airplane (1998)

Una dintre vedetele absolute ale licitației este „Airplane” (estimare: 500 – 900 euro) de Horia Damian, cel ce a fost recunoscut de către forumul internațional drept unul dintre cei mai influenți artiști români contemporani. Opera actuală face parte dintr-o seriecreată de artist înanii ‘90, care îi reflect în totalitate geniul în melanjul dintre metodele tradiționale de pictură și tehnicile noi. Inventivității lui Horia Damian i se alătură spiritualitatea lui Victor Man, numit de Deutsche Bank Artistul Anului 2014, prezent în licitație cu opera „Lighted Day” (estimare: 8.000 – 13.000 euro). Lucrarea a fost creată în anii petrecuți la Școala de la Ierusalim și reprezintă o metaforă dintre două realități, cea cotidiană și cea metafizică, sugerată de inscripția „Ziua Morților”. Destul de rare pe piață, două opera similare ale artistului au apărut în perioada recent într-o licitație online a faimoasei case internaționale Christie’s.

Gheorghe Fikl - Bullterrier with Wings

Gheorghe Fikl – Bullterrier with Wings

Întorcându-ne la laitmotivul licitației, seducția, nu poate trece neobservată lucrarea „Seductive Girl” (estimare: 300 – 500 euro) a lui Roy Lichtenstein, un poster după originalul din 1996, care a fost vândut în 2013 la Christie’s New York cu suma de 31,525,000 dolari. Opera este un omagiu extraordinary adus de Pop-art celui mai exploatat și fascinant subiect din istoria artei –nudul feminin. Tot la capitolul omagiu se află și opera lui Andy Warhol, „Elvis” (estimare: 2.000 – 2.500 euro), care surprinde unul dintre cele mai mari sex-simboluripe care media le-a cunoscut, un seducător per se transformat în icon al pop-art-ului. Opera face parte dintr-o ediție limitată de 49 de opera ceramice.

Andy Warhol - Elvis

Andy Warhol – Elvis

Ineditul licitației este susținut de Joseph Beuys cu un poster al expozițieide la Muzeul Hedendaagse (estimate: 150 – 200 euro), un exemplar al acestui poster aflându-se în colecția Muzeului Tate, și de controversata Tracey Emin cu opera „Singing Bird” (estimare: 60 – 80 euro), un tatuaj temporar creat cu ocazia participării artistei britanice la Bienala de la Veneția din 2007, an în care artista a fost inclusă în Academia Regală de Artă din Londra.

Roy Lichtenstein - Seductive Girl

Roy Lichtenstein – Seductive Girl

Loturile expoziției pot fi vizionate pe site-ullavacow.com, unde puteți lăsa oferte online în avans sau participa în licitația online live luni, 27 octombrie, ora 21:00. Vă așteptăm să profitați de icon-urile artei universale reunite de Lavacow și să vă aventurați într-o licitație de artă remarcabilă!

Contact: Theodora Moldovan, Senior Editor, theodora@lavacow.com, tel:+40 0757 116 745

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s