René Burri a încetat din viață


René Burri  (foto Eugen Moritz)

Fotograful de la Agenția Magnum, René Burri a murit ieri, 20 octombrie 2014, la vârstă de 81 de ani. Burri a început să lucreze cu Magnum în 1955, ca asociat, apoi, în 1959 a devenit membru cu drepturi depline. René Burri rămâne în istoria fotojurnalismului și a artei ca o personalitate marcantă, cu o cariera de peste 60 de ani. El este cel mai bine cunoscut pentru portretele sale de Che Guevara, Picasso și Le Corbusier.

Născut în Zurich în 1933, el a contribuit la publicații precum LIFE, The New York Times și Paris-Match. A călătorit pe tot parcursul carierei sale în Orientul Mijlociu, Europa și America Latină. În anul 1965, el a ajutat la crearea Magnum Films și a petrecut după aceea șase luni în China, unde a făcut filmul BBC intitulat The Two Faces of China/ Cele două fețe ale Chinei.

René Burri la Cluj (Foto Eugen Moritz)

René Burri la Cluj (Foto Eugen Moritz)

Pe 22 februarie 2006, René Burri a fost la Cluj pentru a lua parte la un workshop organizat de Universitatea de Arte și Design în parteneriat cu Centrul Cultural Francez și Centrul Cultural German. René Burri a povestit, atunci, despre celebrul interviu cu Che Guevara și despre colaborarea sa cu Henri Cartier-Bresson.
Foto: arhiva Eugen Moritz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s