Mihai Panaitescu – Types of Synesthesia


Galeria de Artă „Forma” Deva
Vernisaj: luni, 8 septembrie 2014, ora 17.00.

Mihai Panaitescu

Sinestezia, poate fi definită ca o combinare a simțurilor, considerată multă vreme o simplă curiozitate în funcționarea creierului, oferă indicii importante despre cum este organizat și cum funcționează psihicul uman. Totuși de ce au unii oameni au o senzație de culoare atunci când aud sau când văd forma unui număr sau a unei litere? Sau de ce unii oameni simt un anumit gust atunci când ating diverse obiecte?
Și ce legatură există, dacă există vreuna, între acest fenomen și capacitatea noastră obișnuită de a crea și întelege metafore? Este metafora o forma abstractă de sinestezie? De ce sinestezicii sunt mai creativi și mai înclinați către artă? Hai să vedem ce simțim împreună luni, 8 septembrie ora 17.00, la Galeriile de Artă Deva, unde vă aștept cu mare drag. Mihai Panaitescu

Mihai Panaitescu a absolvit Universitatea de Arte Târgu Mureș (2008 – 2010) și Școala de Fotografie „ImageArt”, Sibiu (2008 – 2009). În prezent este regizor artistic la Teatru de Artă Deva. Lucrările lui Mihai Panaitescu au fost declarate cele mai bune fotografii din concursul „Vama Sub Lumini de Oscar” din acest an, la Secţiunea „Nud artistic”, şi au fost publicate în ediţia electronică a tabloidului american „Examiner”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s