Artele vizuale se muta la Vama Veche: Vama Sub Lumini de Oscar


cover_vslo_2014

Comunicat de presă

Iubitorii artelor sunt asteptați la Vama Veche, în perioada 22 – 31 august 2014, pentru a se bucura de soare, mare și de ediția aniversară, cu numărul 5, a Festivalului de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar (VSLO). Festivalul aduce ân prim plan manifestări din sfera fotografiei, a filmului și picturii, oferind pasionaților posibilitatea de a viziona expoziții, vernisaje și proiecții de filme în premieră dar și de a participa la seminarii și cursuri de specializare susținute de artiști recunoscuți national și internațional.

Vama Sub Lumini de Oscar este primul festival din România care oferă posibilitatea pasionațilorde a participa gratuit la 10 zile de cursuri de specializare în tehnicile fotografiei, filmului și picturii, la zeci de vernisaje și expozitii de fotografie. De asemenea, este singurul festival în care se desfasoară în paralel 14 workshopuri de fotografie, 5 de film, proiecții foto și de film, cursuri teoretice și concursuri zilnice cu premii. Toți participantii la festival vor avea, de asemenea, posibilitatea de a concura și pentru marele trofeu VSLO care va fi oferit pentru cea mai reușită lucrare. Expozițiile din cadrul festivalului promovează nu doar artiști deja consacrați, ci și lucrări ale participantilor la edițiile precedente ale VSLO.

„Festivalul Vama Sub Lumini de Oscar a fost conceput pentru a le oferi posibilitatea iubitorilor de arte vizuale de a intra în contact cu artiști renumiți pe plan național și internațional și de a putea învața de la aceștia felul în care fotografia, filmul, imaginea sau un simplu cadru se pot transforma în adevărate opere de artă. VSLO s-a născut din pasiunea pentru fotografie și convingerea ca metodele neconvenționale de predare dezvoltă cel mai bine creativitatea oamenilor. Premiera ediției aniversare VSLO este introducerea secțiunii dedicată picturii, însa ne dorim să mai putem include și alte categorii în edițiile urmatoare”, a spus Cătalin Rudolf, directorul festivalului VSLO.

Printre invitații speciali ai secțiunii foto ai acestei ediții se numară fotograful Marek Czarnecki, câștigator a șapte premii de fotografie „British Institute of Professional Photography”, echivalentul Oscarurilor cinematografice, Ahmad Kavousian, specializat în fotojurnalism și unul dintre puținii fotografi care au reușit să imortalizeze imagini în cadrul revoluției islamice din Iran din 1979 sau Michail Moscholios, autor al numeroase expoziții internaționale, al cărui punct forte este fotografia de stradă.

În cadrul secțiunii de film, VSLO va oferi proiecții de film din categoriile: documentare, scurt și lung metraje, în timp ce workshop-urile sunt în domeniile producție, regie, scenaristică, iluminare, captare de sunet și editare. Secțiunea de pictură este patronată de Octavian Balea, care are numeroase expoziții de pictură atât în țară cât și în străinatate.

Poster_2014_v2-01VSLO încurajează gândirea liberă și neconventională, oferind pasionaților manifestări cât se poate de variate, iar seminariile susținute de artiștii prezenți sunt interactive și practice, acoperind preocupările fiecarui participant. Festivalul dă posibilitatea participanților de a pune în practică ceea ce știu, oferă cadrul perfect pentru a implementa ceea ce învață, iar la final lucrările realizate în timpul festivalului sunt analizate și explicate. Cei interesați să participe la cursuri o pot face prin transmiterea prin email a formularului de înscriere însoțit de un portofoliu artistic și de o scrisoare de intenție în care își argumentează dorința de specializare în aceste domenii. Condițiile de participare sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.vslo.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s