Building at the Biennale


Bastion / Timișoara
30 iunie – 2 iulie 2014
Vernisaj: 30, ora 18:00

Building at the BiennaleCuratorii celei de a 14-a ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția, Jakab Csaba și Márton László Attila au organizat concursul studențesc intitulat „Poartă-loc de întâmpinare”,care presupune proiectarea și construirea unei instalații pentru curtea interioară a pavilionului Ungariei de la Veneția.

Dintre 43 de proiecte participante au ales propunerea echipei noastre, formate din șase membrii (Molnár Zsolt, Szemcsuk Franciska, Czáka Zoltán, Tóth Bertalan István, Benedek Tímea, Järger Zsolt), pentru a fi construit. Proiectul nostru cu titlul „Szakállszárító” include și reînnoirea a șapte bănci din cadrul grădinii Bienalei. Decernarea premiilor a avut loc la Szentendre, Ungaria, în data de 5 mai; pregătirea materialelor la Tuzsér, Ungaria, între 10-15 mai; iar execuția în grădina Bienalei de Arhitectură de la Veneția, între 25 mai și 11 iunie. Obiectivul proiectului este dezvoltarea personalității prin construire în cadrul comunității, forța ei de a forma legături umane și prezentarea așa numitului model de educare al Bazinului-Carpatic în cadrul acestei expoziții mondiale, unde au expus 66 de țări în grădina Bienalei dar și în alte locații ale orașului.

Pavilionul Ungariei a avut deschiderea în 5 iunie, invitând și spectatorii la un joc interactiv, contribuție simbolică prin agățarea unei cleme din lemn, ca și ei să facă parte din procesul de construire. Curatorul principal al Bienalei de Arhitectură de la Veneția este arhitectul olandez Rem Koolhaas, iar tema evenimentului este Fundamentals/Elemente de bază.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s