Lavacow.com: 15 minute de celebritate


Comunicat de presă

15 minute de celebritate

Cea de-a doua licitație de artă a platformei online Lavacow.com are loc luni, 23 iunie, începând cu ora 21:00 și oferă publicului din România ocazia inedită de a cumpăra o serie de 10 serigrafii realizate după matrița originală a lucrării Marilyn de Andy Warhol (valoare estimativă: 4.500 – 5.500 euro). Celebra serie de printuri a lui Warhol a devenit un adevărat icon internațional odată cu multiplicarea aproape obsesivă a legendarei imaginia actriței hollywoodiene. Warhol este un artist pop revoluționar, devenit reperul universal al reinterpretării artistice a consumerismului prin utilizarea unor simboluri precum Marilyn Monroe, sticla de Coca Cola, dolarul american sau cutiile de supă Campbell. Recordul de autor al lui Warhol a fost restabilit în noiembrie 2013 pentru 105,4 milioane de dolari, la o licitație organizată de Sotheby’s New York.

Andy Warhol - Marilyn Monroe

Andy Warhol – Marilyn Monroe

Warhol, creatorul binecunoscutei sintagme „15 minute de celebritate”, a influențat și inspirat indubitabil generațiile ulterioare de artiști de pretutindeni. Un astfel de artist este românul Dan Lica, prezent în licitația Lavacow cu opera „Upside down” (valoare estimativă: 800 – 1.200 euro). Lucrarea, un diptic ce reinterpretează cutia de supă Campbell, provoacă la un nou dialog pe marginea operei lui Warhol. O altă reinterpretare est-europeană a artei vizuale vestice poate fi consideratăși lucrarea lui Aurel Tar, „Girls love Bucharest” (valoare estimativă: 1.500 – 2.500 euro), ce reconstruiește cu elemente specifice tehnicii folosite de artistul american Roy Lichtenstein un peisaj urban și o idilă în stil bucureștean.

Alexander Calder - Black sun

Alexander Calder – Black sun

Un alt artist american prezent în licitație, care a ajuns la performanța de a fi achiziționat de la casele mari de licitații cu milioane de euro, este Alexander Calder cu opera „Black sun” (valoare estimativă: 800 – 1.200 euro). Recunoscut drept creatorul sculpturii cinetice, inovator al sculpturii secolului al XX-lea, Calder cucerește publicul prin provocarea pe care le-o oferă de a intra în jocul libertății gravitaționale și a culorilor primare. Recordul de autor al lui Calder a fost restabilit în mai 2014 pentru 25,9 milioane de dolari, la o licitație organizată de Christie’s New York.

Daniel Spoerri - 5 o'clock tea

Daniel Spoerri – 5 o’clock tea

Daniel Spoerri, unul dintre cei mai bine cotați artiști de orgine română în Vest, ale cărui opere au depășit pragul de 100.000 euro la case precum Sotheby’s și Christie’s, este prezent și în licitația actuală. În Lavacow Summer Auction, Daniel Spoerri este reprezentat de opera „5 o’clock tea” (valoare estimativă: 500 -750 euro), realizată în stilul care l-a consacrat.

Stefan Nicolaev - What Does Not Kill You Makes You Stronger

Stefan Nicolaev – What Does Not Kill You Makes You Stronger

Lavacow Summer Auction îmbină nume mari ale artei contemporane internaționale cu accesibilitatea, oferind publicului ocazia de a-și începe sau de a-și completa colecția cu operele artiștilor care au făcut istorie, la prețuri foarte mici pentru renumele lor. Astfel, pe lângă artiștii menționați anterior, în licitație se regăsesc inclusiv Pravdoliub Ivanov și Stefan Nikolaev, considerați cei mai importanți artiști contemporani bulgari. Ultimul dintre aceștia participă cu inedita operă „What Does Not Kill You Makes You Stronger” (valoare estimativă: 800 – 1.200 euro), un craniu din ceramică placat cu aur. Tot la capitolul inedit se încadrează și artistul român Gabriel Stoian cu opera „Upgrowth” (valoare estimativă: 400 – 700 euro), o pensulă cu păr sintetic, declarația unui artist conceptual ce a recurs la mijloace originale de exprimare.
Licitația din 23 iunie va include pe lângă artiști români consacrați precum Victor Brauner, Horia Damian, Horia Bernea, Ion Bitzan, Geta Brătescu, Ion Grigorescu, Dan Beudean și artiști din alte zone est-europene precum maghiarii Szilárd Cseke și István B. Gellér sau basarabeanul Marc Verlan.

Aurel Tar - Girls love Bucharest

Aurel Tar – Girls love Bucharest

Avantajul platformei Lavacow.com nu constă doar în raportul foarte avantajos dintre valoarea artiștilor și prețurile foarte accesibile, ci și în tehnologia revoluționară care permite licitarea artei visate în perfectă siguranță și discreție din intimitatea și confortul propriului cămin. Totodată, gradul mare de interactivitate al spectacolului licitațiilor Lavacow.com realizat prin personalizarea avatarurilor (avatare desenate de artistul vizual Alexandru Ciubotariu, alias Pisica Pătrată), dar și prin componența de socializare integrată prin strategii de gamification, atrage interesul publicului internațional datorită oferirii unei experiențe complete și aidoma realității în mediul virtual.
Astfel, pe 23 iunie, de la 21:00, Lavacow.com vă așteaptă la Lavacow Summer Auction să participați la viitorul licitațiilor de artă șisă adjudecați opere emblematice ale unor importanți artiști postmoderni și contemporani.

Pentru mai multe informaţii:
press@lavacow.com/Mihaela Mureșeanu, +40 751 078 152; Theodora Moldovan, +40 757 116 745

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s