(Re)Dăruim copiilor copilăria


Artmark/ Comunicat de presă

_MG_0036Seara de miercuri, 28 mai, a adus mult așteptatul eveniment caritabil Art for Children, unde pasiunea pentru artă și dorința de a le oferi copiilor abandonați o șansă la normalitate s-au armonizat. Cu un total de aproape 150.000 euro şi cu aproximativ 200 de participanți la licitația găzduită de Banca Națională a României, Art for Children este prima inițiativă caritabilă de asemenea amploare din România, concepută după modelul celor occidentale. Deşi la început, acest tip de eveniment a demonstrat că publicul este receptiv la nevoile sociale actuale şi, nu de puţine ori, alege să îmbine pasiunea cu generozitatea.

_MG_0072Bucureşti, 30 mai 2014

Aşadar, cei prezenţi la licitaţie, în sală, online sau la telefoane, au licitat pentru loturile disponibile. Printre cele mai apreciate opere s-au aflat „Confidenţe” de Mihail Simonidy (13.000 euro de la 3.800 euro) şi „Pe plajă” de Rodica Maniu Mützner (20.000 euro), care de altfel au marcat şi două recorduri de autor. Alte opere care s-au dovedit a fi preferate de către public au fost şi „După spectacol” de Dorel Topan (2.000 euro de la 900 euro), „Rolling” de Francisc Chiuariu (4.000 euro de la 1.800 euro), „De-a v-aţi ascunselea” de Dan Hatmanu (1.600 euro de la 1.000 euro), „Margareta desenând” de Ştefan Dimitrescu (14.000 euro de la 10.000 euro) sau „Liolea” lui Ion Theodorescu-Sion (16.000 euro).

_MG_0031_MG_0044„Cultura şi copiii sunt cele mai de preţ atuuri ale României” este de părere prinţesa Marina Sturdza. Astfel, acest proiect caritabil Art for Children este singurul care îmbină atât componenta valorică artistică puternică, dar şi filantropia pentru o cauză presantă a societăţii româneşti, totodată promiţând iniţierea unei tradiţii caritabile în acest sens.

Alexandru Ciucurencu - Natură statică cu flori și vioară

Alexandru Ciucurencu – Natură statică cu flori și vioară

Următoarea perioadă aduce la Artmark cel mai aşteptat eveniment artistic al sezonului, Licitaţia de Vară 2014 Duplex Bucureşti – Cluj-Napoca. Este pentru prima oară când o licitație de artă de anvergură pătrunde in inima Ardealului și chiar în inima orașului clujean. Aman, Tonitza, Petrașcu, Dărăscu, Șirato, Mützner, Ressu, Iser, Theodorescu-Sion, Schweitzer Cumpăna, Ciucurencu și artiști din perioade mai recente precum Baba, Pacea, Piliuță, Ilfoveanu, Redlinger, Brudașcu sau Hatmanu poposesc la Cluj pentru 5 zile pentru a readuce farmecul interbelic în încăperile Hotelului Continental, fostul Hotel New York și centrul emancipării culturale a clujenilor din perioada interbelică. Expoziția Licitației de Vară 2014 oferă vizitatorilor și surpriza de a admira, pe lângă cei mai faimoși artiști români, și artă europeană semnată de artiști precum Dalí, Matisse, Drouot și alții.

Samuel Mutzner -Tătăroaică la Balcic

Samuel Mutzner  – Tătăroaică la Balcic

Alma Redlinger - Visul

Alma Redlinger – Visul

Expoziția poată fi vizitată în perioada 29 – 4 iunie la Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă, str. C.A. Rosetti, nr. 5, 6 – 9 iunie la Hotel Continental din Cluj, strada Napoca, nr. 1, iar pe 10 iunie, când va avea loc licitaţia, operelor se vor împărţi între Casa Universitarilor din Cluj, Strada Emanuel de Martone, nr. 1, şi Athénée Palace Hilton din Bucureşti, aceasta începând la 19:00.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s