Orașele invizibile, omagiu lui Italo Calvino


Transfotografie, expoziție de grup

Reactor de creație și experiment
27 mai 2014, ora 20:00.

Orasele invizibile

Magia reprezentării vizuale este încărcată de-a lungul timpului cu o bogăție de întâmplări, direcții, modelări, drumuri deschise și drumuri închise. La toate acestea fotografia și-a adus și își aduce aportul de combustionare perpetuă, deja, a acestei bogății. Considerată ca fiind încă tânară, lumea fotografiei are totuși o vreme de îndelung, aproape 200 de ani de existență, ca realitate distinctă și o vreme mult prea îndelungată pentru a fi judecată statistic ca proto-fotografie, ca pre-fotografie și ca arhi-fotografie, astfel că ea se oferă cu generozitate ca lume ire-vastă dispusă și disponibilă să hărnicească în fel și chip pentru reprezentări, comunicări, povestiri și mărturisiri dinspre vizualitate.
Așa că, iată, unei întâmplări fabuloase din universul povestirii culte, respectiv celebra carte a lui Italo Calvino, „Orașele invizibile”, declinarea de extensie pe care o reprezintă transfotografia îi aduce prin metaforă, exercițiu de admirație și dans de impreună, ocazia de a duce mai departe oglinzile și oglindirile.

Orase invizibileAceasta stare de frumos parteneriat se întrupează aici și acum în spatiu de la Reactor – mansardă într-un eveniment expozițional pus cu respect și bucurie sub semnul unui omagiu.
Artiștii care prin transfotografie au modelat acest omagiu vă invită la întalnirea cu rezultatele lor. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 27 mai orele 20.00 la „Reactor de creație și experiment” (strada Petofi Șandor, nr 4, Cluj-Napoca).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s