Atelierul de fotografie / mai


Ediția a V-a
Colegiul Național „Decebal” Deva

AF V av21

Cu toții am participat la diverse evenimente, cum ar fi, de exemplu, nunți, botezuri, festivități de absolvire a liceului sau a facultății, expoziții sau spectacole. Cu cele mai diverse ocazii am fost invitați la evenimentele de companie constând în lansarea de produse şi servicii, conferinţe de presă și cocktail-uri. Dorim să avem fotografii de calitate ale acestor momente, atât pentru arhiva noastră, pentru site-ul de Internet sau pagina de Facebook, cât şi pentru a putea trimite celor mai importanţi invitaţi sau prieteni imaginile noastre. Pentru realizarea acestor materiale la standarde ridicate avem nevoie de imagini de calitate profesională.

Iulian Solda este profesor de educație vizuală, în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, -unde predă elevilor tehnici grafice și studiul desenului-, și se ocupă de câțiva ani de fotografierea evenimentelor, având propriul studio foto. În cadrul celei de-a cincea întâlniri AF el ne va vorbi despre ce înseamnă fotografia digitală actuală, în ce constă aparatura necesară fotografierii unui eveniment, deoarece fotografia de eveniment este în mare măsură una a portretului, și ce presupune procesarea digitală a fotografiilor pentru a obține imagini inedite. Fotografierea unor evenimente este dificilă pentru că fotograful trebuie să își facă treaba de „cronicar” al acestora. Efortul fotografului este mare deoarece genul de fotografie presupune controlul absolut asupra celor mai importante elemente: lumină, poziționare, moment al evenimentului, setare a aparatului. Cu toții cunoaștem faptul că o fotografie bună depinde de foarte mulți factori. Evenimentele, datorită condițiilor în care se desfășoară, sunt greu de fotografiat. Nu există un fotograf care să garanteze de la început obținerea unor imagini spectaculoase. În schimb, un fotograf profesionist garantează obținerea unor fotografii clare, corect încadrate și bine expuse, care nu rateză cele mai importante momente ale evenimentului. Aspectul financiar reprezintă, deasemenea, un criteriu după care se conduc majoritatea celor care comandă astfel de serii de imagini. Se pot construi diverse pachete cu fotografii printate, clasice, salvate pe CD-uri sub formă de album digital etc.

Dacă sunteți dornici de o experiență teoretică și practică, în urma căreia să deveniți un fotograf mai bun al evenimentelor la care participați vă așteptăm la AF5 unde vom vorbi despre cum se povesteşte un eveniment prin intermediul imaginii. (Grigore Roibu)

Atelierul de fotografie este deschis tuturor celor pasionați de imagine, artă și fotografie. Intrarea este liberă. Vă rugăm să folosiți  intrarea de pe strada Andrei Șaguna.

Evenimentul îl găsiți și pe facebook https://www.facebook.com/events/1435291076724443/?ref_dashboard_filter=upcoming

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s