ART SAFARI Pavilionul de Artă București


OLYMPUS DIGITAL CAMERAAstăzi, 21 mai 2014, a avut loc deschiderea ART SAFARI Pavilionul de Artă București, primul pavilion de artă profesionist organizat în țara noastră, după modelul celor internaționale din marile capitale europene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa conferința de presă care a inaugurat pavilionul au participat Ruxandra Garofeanu, preşedintele Centrului Cultural ArtSociety, Prof. Univ. Dr. Arh. Dorin Ştefan, Mihai Covaci, Președinte ACOAR, și Diana Dochia, preşedintele Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR). ART SAFARI va găzdui focusuri muzeale asupra unor celebrităţi ale scenei româneşti şi universale, expoziții de artă contemporană și patrimoniu, lansări de carte și album, dezbateri interactive, conferințe, intervenții artistice, screenings și Q&A cu artiști cunoscuți, un concert Electric Brother și multe alte suprize.

S-a deschis ART SAFARI, Pavilionul de Artă București

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mâine se deschide pentru publicul larg ART SAFARI, Pavilionul de Artă București. Cei mai importanți artiști români ai momentului și ai istoriei se reunesc pentru prima dată în Bucureștiul contemporan. Timp de 4 zile, publicul are ocazia unică de a admira peste 1.000 de opere de artă de patrimoniu și contemporană într-un spațiu nonconformist, dar și de a asista la cele mai actuale dezbateri din culisele pieței internaționale de artă. De la pavilion nu vor lipsi nici lansările de carte și albume, sesiunile de Q&A cu artiști, intervențiile artistice sau muzica contemporană.
De la Cabaret Voltaire din Elveția la Grupurile „111” și „Sigma” din Timișoara, de la Grigorescu, Aman, Andreescu, Luchian, Tonitza, Pallady, Petrașcu, Ressu la Chiuariu, Flondor, Rădvan, Rață, Tolici, Mladin, Slimovschi, de la Reglementările pieței de artă la Educația artistică din sistemul universitar, ART SAFARI Pavilionul de Artă București oferă vizitatorilor ocazia de a observa diversitatea de valori artistice și de a percepe identitatea culturală națională.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Art Safari este un semn că piața de artă din România începe să intre într-o altă etapă, aceea a unei maturizări a sistemului artistic românesc și a integrării acestuia într-un circuit European și de ce nu global. Este pentru prima dată când două asociații profesionale, cea a comercianților de artă, ACOAR, și cea a galeriilor de artă contemporană, AGACOR, conlucrează pentru a constitui o piață de artă competentă și competitivă. Totodată, faptul că în cadrul acestei prime ediții a Art Safari Pavilionului de Artă expun laolaltămuzee și galerii de artă reprezintă o dovadă de înțelegere a unui sistem artistic în care galeria descoperă și susține artiștii reprezentați, iar muzeele consacră. Art Safari este un prim pas spre normalitate”, consideră Dr. Diana Dochia, Co-director Art Safari, secțiunea Artă Contemporană.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prima ediţie a Pavilionului de Artă Bucureşti a fost organizată cu susţinerea Centrului de Tehnologie Deutsche Bank.
Deutsche Bank a susținut dintotdeauna talentul și geniul artei și suntem încântați că putem sprijini o astfel de inițiativă în România. Domeniul artei se poate dezvolta semnificativ când există un cadru adecvat pentru crearea unei legături puternice între artist-galerie-colecționar, instituție culturală și piața artei, iar acest lucru este exact ceea ce Art Safari își propune să realizeze, conform lui Mihai Ionescu, Directorul Reprezentanței Deutsche Bank în România.

Programul Art Safari pentru zilele 22 – 25 mai (12:00 – 20:00, excepție 23 mai când se închide la 02:00 și 25 mai când se închide la 18:00) este încărcat cu evenimente, de la lansări de carte și albume de Cosmin Năsui, Pavel Șușară, Ioana Ciocansau, Susan Sontag, la dezbateri interactive despre piața de artă cu personalități din România, Olanda, Turcia, Polonia, Austria și Ungaria.

Printre lectorii care vor vorbi în cadrul programului Arta în dialog se regăsesc: Angela Baillou (Christie’s Viena – Austria), Vita Zaman (ViennaFair – Austria), Fons Hof (directorul târgului Art Rotterdam – Olanda), Rieder Gabor (FlashArt – Ungaria), Ioan Sbârciu (Preşedinte UAD Cluj-Napoca – Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca – România), Lars Ebert (secretarul boardului ELIA – Liga Europeană a Universităţilor de Artă), Ani Molnar (Ani Molnar Gallery – Ungaria), Andrei Jecza (Jecza Gallery – România), Cristian Robert Velescu (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti – România), Adrian Notz (Cabaret Voltaire – Elveția), Doina Lemny (Centre Pompidou Atelier Brâncuşi – Franţa) și mulți alții.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De asemenea, vor avea loc intervenții ale unor artiști cunoscuți, screenings și Q&A-uri cu Teodor Graur, Călin Dan și Ion Grigorescu, concert DJ Electric Brother de Noaptea Galeriilor (când Pavilionul este deschis până la 02:00) și multe alte surprize, printre care și lansarea casei de licitaţie online Lavacow.
Publicul este așteptat să viziteze și să admire operele celor mai importanți artiști români ai tuturor timpurilor găzduiți de ART SAFARI – Pavilionul de Artă București în perioada 22-25 mai 2014.

Un comentariu la “ART SAFARI Pavilionul de Artă București

  1. Aici e o ciudatenie..se pun pe simeze lucrari ale unor artisti occidental,absolut particulari,sau ale unoe galerii absolut particulare alaturi de membrii ai unei organizatii cladite de comunisti(buna in aparenta,uniune profesionala,dar..)si lansate de ei..Ciudatenii..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s