Festivalul Internațional de umor Aiud


La Aiud s-a desfășurat ediția a X-a a un  regal umoristic sub bagheta lui Ștefan Popa Popa’s – cel mai rapid caricaturist din lume, personalitate marcantă care și-a lăsat amprenta pe arta desenului satiric contemporan.

1 (8)1 (52)

Au fost vernisate la Aiud: o inedită expoziție cu lucrările maestrului Popa’s, o expoziție internațională de caricatură, trei expoziții naționale cu desene satirice pornind de la Tonitza și până la Academia Popa’s, o expoziție internațională de fotografie umoristică și o expozitie a studenților de la Facultatea de Teatru şi Televiziune, departamentul Cinematografie-Fotografie-Media a Universitatii Babes-Bolyai Cluj.

1 (104)1 (109)1 (152)1 (159)Participanți din întrega lume, din peste 25 de țări, într-o amplă demonstrație a valorii culturale a umorului, a importanței desenului satiric în viața comunității, în demersul artistic contemporan. Manifestarea a fost întregită și de filmele prezentate de studenții și profesorii prestigioasei universități clujene și de piesa de teatru, purtând semnătura lui Cehov, interpretată cu talent de grupul „Skepsis” din Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s