Artmark: Arta de a trăi cu eleganță


Natura și arta au fost întotdeauna cele mai facile mijloace de a te elibera din monotonia cotidiană. Noua expoziție invită iubitorii de frumos să evadeze fie prin imaginație într-o lume a enigmelor și a simbolurilor, cum este cea surprinsă în Licitația de Orientalism, fie prin transformarea propriului colț de natură într-un spațiu decupat din grădinile luxuriante ale începutului de secol XX.

Susanne Vertel - Fântâna vieții

Susanne Vertel – Fântâna vieții

Licitația de Sculptură și Mobilier de grădină este o sursă de inspirație pentru toți cei care își doresc să aducă o parte din interbelicul boem în propria curte.
Ineditul nu este exclus din expoziție întrucât publicul poate admira o Pompă de grădină, cu roată, splendid manufacturată de atelierul Garvens din Austria (preț de pornire: 450 euro) sau un Lampadar Muller Frères (în maniera profesorului lor Emile Gallé), pentru verandă, decorat cu buchete de trandafiri, începutul sec. XX (preț de pornire: 1.500 euro).

Ion Pârvan- Arlechin

Ion Pârvan- Arlechin

În ceea ce privește secțiunea de Sculptură, cea mai valoroasă este „Fântâna vieții” semnată de artista americană Susanne Vertel (valoare estimativă: 6.000 – 9.000 euro), urmată de lucrările „Prima lecție” de Mathurin Moreau (valoare estimativă: 1.500 – 2.500 euro) și „Arlechin” de Ion Pârvan (valoare estimativă: 1.400 – 2.400 euro).

Expoziția poate fi vizitată în perioada 22 – 28 aprilie la Palatul Cesianu-Racoviță. Licitația de Orientalism și Licitația de Sculptură și Mobilier de grădină vor avea loc marți, 29 aprilie, la Athénée Palace Hilton București, de la ora 19:30.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s