Gravurile lui Rembrandt sunt expuse la Cluj


Expoziția de gravură „Rembrandt. Apogeul Artei Gravurii” are loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca, în perioada 12 Aprilie – 8 Iunie 2014. Expoziţia aduce în atenţia publicului 273 de gravuri, capodopere ale artistului olandez Rembrandt van Rijn.

Rembrandt Apogeul-arteiCea mai mare colecție particulară de gravuri a maestrului olandez Rembrandt din lume este expusă la Cluj, în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Gravurile au fost executate de artistul francez Armand Durand în anul 1865, într-un tiraj de câte șapte exemplare.
Aceste capodopere sunt deţinute de un colecţionar privat din Luxemburg. „Este cea mai mare expoziţie de gravuri ale lui Rembrandt realizată în România. Suntem fericiţi să le arătăm clujenilor 273 de gravuri din totalul de 286 realizate de Rembrandt pe parcursul vieţii sale”, declară serviciul de presă al colecţionarului. (conform Consiliului Local Cluj)

Expoziţia va fi împărţită în două secţiuni
12 aprilie – 11 mai
Autoportrete | Scene religioase | Sfinți | Alegorii

13 mai – 8 iunie
Peisaje | Scene de gen | Portrete
Expoziţia va fi unul dintre evenimentele majore ale Zilelor Clujului, din luna mai 2014. Prețul unui bilet pentru expoziția de la Cluj este de 20 de lei. Mai multe informații pe http://www.rembrandt-in-romania.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s