Atelier de fotografie III


Colegiul Național „Decebal” Deva

Marți, 25 martie 2014, începând cu ora 17.00, vă invităm în Sala Studio de la Colegiul Național „Decebal” Deva la cea de-a treia întâlnire Atelierul de Fotografie (AF).

AF III web

Tema întâlnirii din cadrul AF/ martie este „Trucuri și mici amănunte în fotografia digitală”. Prezentarea și aplicațiile practice vor fi coordonate de Petrișor Crăciunoiu.

Petrișor Crăciunoiu este un fotograf căruia îi place să vadă răsăritul soarelui de pe vârful muntelui. A învățat, punând suflet și trăire în pasiunea sa pentru imagine, tainele ce stau la baza unui cadru expresiv și a reușit, de-a lungul timpului, să își câștige un prestigios loc în lumea fotografiei. Petrișor Crăciunoiu, în urma taberelor de fotografie pe care le organizează, surprinde în imaginile sale peisaje și oameni din satele românești, cu obiceiurile și tradițiile lor ce riscă să se piardă. Din anul 2007 are mai multe proiecte fotografice în desfășurare. Dintre acestea, cel mai important este Festivalul-Concurs de Fotografie „Locuri de lângă noi”, organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Petroșani, aflat anul acesta la cea de-a treia ediție.
În această nouă întâlnire AF, a lunii martie, vom învăța alături de Petrișor Crăciunoiu, cum să exploatăm la maximum echipamentul foto de care dispunem.

În toate domeniile artelor privitorul exploatează o imagine pentru a-și imagina situația în care aceasta a fost creată. Fotografia, față de celelealte domenii ale artelor vizuale, presupune un proces scurt de derulare. Fotograful trebuie să surprindă rapid o compoziție, o expresie sau ineditul unei situații. Am văzut în edițiile anterioare ale AF că o imagine reușită nu se datorază nocului de a te afla, așa cum mulți fotografi amatori susțin, „în locul potrivit, la momentul potrivit”.
Petrișor Crăciunoiu ne va vorbi despre „ingredientele” la care apelează fotografii în momentul în care controlul situației este mai important decât hazardul împrejurării. Tehnologia integrată în actualele aparate fotografice digitale poate face față unor situații imprevizibile. Pentru a transforma tehnica de operare a aparatului foto, observația, cunoașterea și prezența de spirit în investigație de surprindere a detaliilor realității este nevoie de pregătire. Fără a uita că unealta fotografului este aparatul de fotografiat, înainte de a declanșa trebuie să stăpânim tehnica prin practică. La început de drum, cunoașterea tehnicilor de fotografiere, a trucurilor și amănuntelor care pot transforma imaginile banale în unele reușite, sunt propunerea noastră pentru a înțelege, apoi, limbajul vizual.
Atelierul de fotografie este deschis tuturor celor pasionați de fotografie. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s