Workshop cu Mircea Cantor


Muzeul Național de Artă Contemporană
Duminică, 9 martie 2014, între orele 10:30 – 11:30
Workshop / Întâlnire cu artistul pentru cei mici începând cu ora 10:30.

Mircea Cantor la MNACPAVEL și TUDOR – sunt invitații lunii martie în „Camera de oaspeți” în cadrul expoziţiei Mircea Cantor: Q.E.D. la Muzeul Național de Artă Contemporană.

„Când am avut ideea cu „Camera de oaspeți” la MNAC pentru un an de zile, mi-am dorit ca printre primii mei invitați speciali să îi includ și pe copiii mei. Nu dintr-o mândrie părintească sau paternalism egoist, ci pentru că adesea ei au fost sursa mea de insiprație, sursa mea de curaj, îndrăzneală. M-au învățat cum să văd. Joaca lor a fost uneori cel mai simplu mod de a aprofunda realitatea, de a vedea lucruri care nu le găseam în cărți, muzee sau discuții. Da joaca lor de-a desenatul, de a-și reprezenta ideile, de a imagina lumea, de a le da o formă. Lumea reală și lumea lor imaginară trecută prin filtrul lor de 7 și respectiv 5 ani.

Expoziția din „Camera de oaspeți” e o acumulare de desene, fotografii, invenții, colaje, construcții Lego din ultimii ani, prezentate ca o friză de-a lungul peretelui curb al camerei de oaspeți.
Dincolo de spontaneitatea lor și dincolo de aspectul lor naiv, aceste desene, colaje, „mini instalații” etc, sunt o sursă de sinceritate și bucurie și un fel franc de a arăta cu degetul: lumea e și așa!” Mircea Cantor

În același timp cu inaugurarea „Camerei de oaspeți” va avea loc un mini workshop inedit cu artistul Mircea Cantor, unde sunt invitați toți copiii intre 6 și 8 ani. Workshop-ul este realizat în colaborare cu Asociația Da’DeCe, București.
Așadar pentru cei mici care vor un altfel de a petrece duminică dimineața îi invităm la MNAC la 10:30 fix. Durată workshop 1 oră maximum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s