Comunicat de presă
În cele două licitații din acest an, Casa de licitații GOLDART Ghildush a reușit să prezinte mari maeștri ai artei moderne românești și să însumeze vânzări de peste 150.000 euro. S-au adjudecat lucrări de Theodor Pallady – „Natură statică cu flori, evantai și casetă verde” la suma de 24.500 euro, Camil Ressu – „Țărănci din Vlaici” la 18.000 euro, Camil Ressu – „Țărancă cu copil” la suma de 14.500 euro, Petre Iorgulescu Yor la 4.000 euro, Nicolae Vermont, două lucrări la 3.500, respectiv 2.800 euro, Octav Băncilă la prețul de 4.000 euro, Horia Bernea la 2.300 euro și multe altele. O frumoasă colecție de vase Galle s-a vândut cu prețuri între 600 și 4.000 euro. De asemenea, mobilierul de mici dimensiuni în stil rococo sau Napoleon III s-a vândut cu prețuri între 500 și 1.800 euro.
Casa Goldart Ghildush a prezentat, împreună cu magazinul concept Dizainăr, în cadrul licitației cu numărul 119, o selecție de produse de design în serii mici, prototip sau unicat, create de designeri români. Lucrările care au fost expuse în licitație sunt semnate de Bulb27/Andrei Ignia, Silva Artis, Vlad Pașca, Andrei Arhip & Gabriel Ionuț Mândrișcanu, meao și ArhiDOT design.
Dintre cele 11 obiecte propuse de Dizainăr, cinci și-au găsit noi proprietari. Una dintre cele mai bine vândute piese a fost lampa Fânar, creată de Bulb27/Andrei Ignia, adjudecată la prețul de 350 EUR. Cel mai licitat obiect a fost lampa Suveica Ford, tot a lui Andrei Ignia, care a plecat de la 350 EUR și s-a adjudecat cu 550 EUR, după opt pași de licitație.
Cele patru corpuri de iluminat ce și-au găsit cumpărători sunt obiecte unicat și îmbină elemente vechi cu functionalități diverse pentru a crea obiecte noi, surprinzătoare.
Cceaiul preferat e şi mai bun când e sorbit din ceaşca preferată, Dizainăr ţi-a pregătit o altfel de invitaţie la ceai. În prag de Mărţişor, vei avea ocazia să-ți creezi ceaşca din porţelan ideală, după gusturile şi inspirația ta!
Alături de Cristina Ciobanu, pe 24 și 27 februarie, învățăm să modelăm porţelanul şi să ne colorăm ideile înmugurite la început de primăvară.
În cadrul atelierului de modelaj şi pictură pe porţelan veți descoperi tehnicile prin care porţelanul crud prinde formă, veți afla cum se fixează culorile pe obiectele delicate din ceramică şi de câte arderi în cuptorul ceramic este nevoie pentru a finisa o creaţie din porţelan. Cristina ne pune la dispoziție materialele ceramice, glazurile fermecate, alături de priceperea și pasiunea ei pentru modelaj şi pictură.
Absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design, secţia Ceramică, Cristina Ciobanu îşi exprimă pasiunea pentru modelarea materialului ceramic prin intermediul obiectelor de artă decorativă şi al accesoriilor din porţelan create cu sensibilitate şi migală. Artista pictează, modelează şi păşeşte cu gingăşie din real în imaginar, aducând la viaţă ideile jucăuşe cu care se identifică. https://www.facebook.com/ceramicristina
Dăruieşte-ţi un răgaz şi pe 1 martie vom scoate din cuptor cel mai frumos mărţişor creat de tine, pentru tine.