Fotografia anului World Press Photo 2014


Premiile World Press Photo recunosc munca periculoasă a jurnaliștilor ce și-au asumat rolul de a privi lumea în locul nostru, abordând  subiecte, de multe ori „fierbinți”, de pe întregul glob. Desfășurându-se de 55 de ani, World Press Photo este una dintre cele mai importante competiții de fotografie din lume care a premiat, până acum, peste 10.000 de lucrări fotografice.

World Press Photo 2014: John Stanmeyer – Signal

World Press Photo 2014: John Stanmeyer – Signal

Ieri, 15 februarie 2014, juriul ediției 2014 a World Press Photo a anunțat câștigătorii. Pe locul întâi se află fotografia americanului John Stanmeyer, intitulată „Signal”, care surprinde câțiva refugiații africani din Ciad ce încercă să prindă semnal pentru telefoanele mobile. Imaginea ne dezvăluie o scenă din oraşul Djibouti în momentul în care un grup de imigranți africani îşi ridică telefoanele cu speranţa că vor prinde semnal de pe teritoriul vecinilor somalezi.

John Stanmayer lucrează acum pentru National Geographic, iar anterior a realizat fotoreportaje pentru revista Time. Fotografiile sale pot fi văzute pe site-ul personal.

Fotografiile premiate în acest an, dintr-un total de 98.000 înscrise în competiție și trmise de 5700 de jurnaliști, pot fi văzute aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s