Premiile SWPA aduc fotografia românească în centrul atenției


Grigore Roibu,  SWPA 2014, Categoria Open – Panorama

Grigore Roibu, SWPA 2014, Categoria Open – Panorama

Aflat departe de țară, datorită noilor tehnologii de comunicare, am primit o veste neașteptat de bună. Informația că o fotografie de-a mea se află pe lista scurtă a premiilor Sony World Photography m-a luat prin surprindere. Alături de alți 3 fotografi români, Vlad Eftenie (la categoria Low light), Iringo Simon (categoria Cultură, secțiunea Youth) și Bogdan Ivan (la categoria Oameni), fotografia înscrisă de mine la categoria Panoramă se află pe lista scurtă a ediţiei din 2014 a premiilor Sony World Photography. Imaginile concursului sunt jurizate de Organizaţia Mondială Pentru Fotografie. Toate imaginile de pe lista finală vor fi expuse la Somerset House, Londra, între 1 şi 18 mai 2014.
Fotografiile câştigătoare vor fi tipărite de Metro Imaging, sponsorul principal al concursului, iar imaginile finaliste şi câştigătoare vor fi publicate în ediţia din 2014 a volumului Premiile Sony World Photography.
Despre eveniment s-a scris în ziarele centrale și publicațiile on-line. Mulțumesc, pe această cale, tuturor celor care ne-au felicitat și s-au bucurat alături de noi de acest succes românesc. Nu este puțin lucru ca 4 fotografi români să se afle pe lista scurtă a SWPA. Povestea fotografiei mele a fost publicată aici.

Mai jos, puteți vedea lucrările fotografilor români, pe care îi felicit și le urez, în continuare, succes.

Vlad Eftenie, SWPA 2014, Categoria Open – Low Light

Vlad Eftenie, SWPA 2014, Categoria Open – Low Light

Iringo Simon, SWPA 2014, Categoria Youth – Culture

Iringo Simon, SWPA 2014, Categoria Youth – Culture

Bogdan Ivan, SWPA 2014, Categoria Open – People

Bogdan Ivan, SWPA 2014, Categoria Open – People

Faptul că fotografia mea a ajuns în această etapă, într-unul dintre cele mai prestigioase concursuri din lume, unde anul acesta fotografi din 166 de țări au trimis 140.000 de imagini, fiind înregistrat cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor șapte ani ai concursului, este, pentru mine, o realizare deja importantă. Timp de o săptămână evenimentul a adus în discuție fotografia românească și a ocupat prima pagină a publicațiilor din România. Mulțumesc tuturor celor care m-au felicitat și mi-au adresat cuvinte de încurajare.

Anul trecut Premiul cel Mare la categoria Youth a fost câștigat de Alecsandra Drăgoi, primul fotograf român care a câștigat finala SWPA.

Succes fotografilor români!
Grigore Roibu

Un comentariu la “Premiile SWPA aduc fotografia românească în centrul atenției

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s