Artmark: recorduri pentru arta contemporană


Noi recorduri pentru arta contemporană la Artmark şi două licitaţii reprogramate din cauze meteorologice.

Licitatia de Postmodernism si Contemporana IPiaţa de artă vine cu noutăţi în 2014 pentru cel mai dinamic segment, arta contemporană, în urma licitaţiei dedicate de Artmark în seara de 28 ianuarie. Licitaţia de Postmodernism & Contemporană a adus, la prima ediţie din acest an, recorduri de autor – printre care cel al Georgetei Năpăruş (12.000 de euro, pentru lucrarea „Prapor”, comparativ cu recordul anterior, 8.000 de euro, înregistrat la Artmark, în aprilie 2013) sau recordul lui Constantin Flondor (4.750 euro, pentru lucrarea „Înmugurire”, comparativ cu recordul anterior, de 2.000 de euro, înregistrat în 2011 la Artmark) – premiere importante ale unor artişti bine tranzacţionaţi în plan internaţional (precum Daniel Spoerri, 2.000 de euro, de peste trei ori maxima estimată, pentru colajul pe carton „Tableau piège”), rezultate promiţătoare ale unor artişti contemporani tineri (precum Ugron Reka,„Freedom”, adjudecat la 2.250 euro). Vânzările totale au fost de peste 200.000 de euro, iar rata de adjudecare a loturilor s-a ridicat la 73%.

Acestor rezultate li se adaugă vânzările înregistrate în Licitaţia de Ceasuri de Colecţie, din aceeaşi seară, de aproximativ 50.000 de euro, unde vedete au fost un ceas Patek Philippe de mână, bărbătesc, model Calatrava, adjudecat la 6.000 de euro, şi o piesă de colecţie, ceasul Patek Genève, de buzunar, bărbătesc, creat anterior fuziunii cu Philippe, adjudecat la 5.000 de euro.

Licitatia de Postmodernism si Contemporana IILicitaţiile casei Artmark programate miercuri, 29 ianuarie, au fost suspendate din cauza condiţiilor meteorologice potrivnice, care au afectat atât prezenţa în sală a participanţilor, cât şi suportul tehnic, oferit prin serviciul de licitare online Artmark Live, starea infrastructurii internet din zonele de est ale țării având de suferit. Artmark reprogramează licitaţile „Cabinetul de Curiozităţi – Arta Fotografiei, Muzicii şi Scrisului” şi Licitaţia de Fotografie şi Benzi desenate, pentru data de miercuri, 19 februarie, ora 19:30,  Palatul Cesianu-Racoviță.

Licitatia de Postmodernism si Contemporana IIIUrmătoarea Sesiune de licitaţii va fi organizată de Artmark în zilele de marţi, 18 februarie, la JW Marriott Grand Hotel (Licitaţia de Mărţişor I – Pictură şi Sculptură) şi joi, 20 februarie, la Athénée Palace Hilton (Licitaţia de Artă Românească Importantă & Licitaţia de Mărţişor II – Mărţişoare de Epocă, Bijuterii şi Artă decorativă). Expoziţia operelor este deschisă începând de marţi, 4 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviţă, Str. C. A. Rosetti nr. 5, între orele 10:00 – 20:00.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s