Sunet / Imagine


Galeria Logart

5 GALERIA LOGART nColegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara (Bd. C.D. Loga, Nr. 37) organizează  joi, 23 ianuarie 2014, ora 14.00 și ora 18.00 expoziția cu tema: SUNET / IMAGINE

Invitații: artista foto/video Mădălina Szekely și muzicianul Nicolae Szekely.

Dublul vernisaj în spațiul Galeriei Logart de la etajul doi al colegiului se va realiza în prezența artiștilor.
Vor fi prezentate 9 fotografii și 3 filme de scurt metraj realizate Mădălina Szekely. Nicolae Szekely va cânta muzică renascentistă live la Laută.

Madalina SzekelyMădălina Szekely s-a născut la 2 mai 1991. Trăiește și lucrează la Timișoara. A studiat la Facultatea de Arte și Design Timișoara (2010-2013)  specialitatea Fotografie, Video și Procesarea computerizată a imaginii. Expoziții: 2011 – Săvârşin – Festivalul de Poezie Dorel Sibii; 2013 – „Autoportret într-o clepsidră”, Galeria Therezia (Muzeul Banatului din Timişoara, Bastionul Cetăţii).

4 Nicolae Szekely

Nicolae Szekely s-a născut la 13 februarie 1962, în Hunedoara. Trăiește și lucreză la Hunedoara. A studiat la Facultatea de Metalurgie, Institutul Politehnic Bucureşti. Figurează printre puţinii lăutişti din ţară (aproximativ 4-5). Concerte: 1987 Festivalul Naţional de Chitară Clasică de la Sinaia (câștigă locul I); 1987 recital la Ateneul Român.
În anii ’90 organizează împreună cu Mircea Goian festivalul „Zilele Chitarei Clasice”.
Din anul 2007, preocupările sale se îndreaptă către muzica veche, cu precădere cea din Renaştere. Îşi achiziţionează două instrumente: o lăută şi o vihuela, intrumente construite de lutierul Gyorgi Lorinczi din Tg. Mureş, studiind intens arta cântatului la aceste instrumente. Este membru al grupului de muzică medievală, „Huniadi Cantores”, alături de care susține numeroase concerte. Cântă în formațiile: „Huniadi Cantores”, „Duo Continuo” (lăută şi viola da gamba – alături de Mircea Goian), „Cimpoierii din Transilvania” (în care cântă la cobză, tobe, percuţie), „Steel Jazz Caffe” (baterie), dar are și recitaluri de lăută şi vihuela solo.

6 GALERIA LOGART n

Expoziția se va putea vizita zilnic între orele 15.00 -17.00, tel. 0256491874.
Spațiul „LOGART ATELIER & GALERIE” este unul experimental și multimedia unde expun artiști vizuali, viitoare modele de inspirație și educație vizuală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s