Horia Bernea, lucrări din colecţia Mircea Pinte


Muzeul de Artă Cluj-Napoca
13 decembrie 2013 – 12 ianuarie 2014

Horea Bernea

Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită vineri, 13 decembrie, 2013, ora 18.00, la vernisajul expoziţiei Horia Bernea, lucrări din colecţia Mircea Pinte.

Organizată cu sprijinul Galeriei Plan B expoziţia face parte dintr-o serie de selecţii realizate din fondul colecţiei de artă contemporană Mircea Pinte din Cluj-Napoca, în condiţiile în care muzeul nu dispune de opere ale unor artişti ca Horia Bernea, Ion Grigorescu, Paul Neagu sau dintre cei recent afirmaţi ca Adrian Ghenie, Victor Man, Ciprian Mureşan, Cristi Pogăcean sau Şerban Savu.

Expoziţia cu lucrările de grafică şi pictură ale lui Horia Bernea (1938-2000) este cea de-a treia care provine din colecţia amintită. Îngrijită de pictorul Ion Grigorescu, care l-a cunoscut îndeaproape pe artist, expoziţia readuce în atenţia publicului opera unuia dintre cei mai importanţi pictori români ai ultimelor decenii. Reconsiderarea spiritualităţii româneşti din perspectiva valorilor creştine şi a picturii prin apelul la reperele artei noastre clasice este caracteristica majoră a operei sale. Fondator al Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti cu un concept inovator în muzeologie, Horia Bernea a devenit un simbol al redescoperirii tradiţiilor noastre culturale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s