Expoziție Lucian Freud în Austria


Expoziția poate fi vizitată până pe data de 12 ianuarie 2014.

Lucian Freud 1Pentru prima dată în Austria, Kunsthistorisches Museum Viena prezintă o expoziție de picturi de Lucian Freud (1922 – 2011). Selecția de lucrări a fost realizată cu implicarea personală a artistului, nepot al reputatului psihanalist Sigmund Freud, cu o lună înainte de moartea sa, în iulie 2011, și vechiul său asistent David Dawson.

Lucian Freud 2Expoziția prezintă întreaga carieră artistică a lui Freud, o perioadă de aproape 70 de ani, și include multe dintre picturile importante și bine-cunoscute publicului. Lucrările pentru această expoziție retrospectivă au fost împrumutate atât din muzeele din întreaga lume, de la Muzeul Metropolitan de Artă, New York, Tate, Londra și Museo Thyssen – Bornemisza, Madrid, cât și de la importanți colecționari privați.
Expoziția este curatoriată de Jasper Sharp.

Visitors look at painting by British painter Freud during preview of exhibition at Kunsthistorisches Museum in ViennaÎn plus, Muzeul Sigmund Freud din Viena va prezenta concomitent o expoziție de fotografii cu Lucian Freud, realizate de David Dawson, expoziție intitulată „Lucian Freud: în privat”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s