Marian Lucian – expoziție de fotografie


Când spun Hunedoara, spun Acasă

Galeriile de Artă a Municipiului Hunedoara
Vernisaj: luni,16 decembrie 2013, ora 17.00

Marian Lucian

Colecţia de imagini realizate de Marian Lucian cuprinde 25 de fotografii, realizate în ultimii doi ani în municipiul Hunedoara.
Cele 25 de fotografii au fost imprimate pe pânză şi înrămate. Acestea vor fi scoase la licitaţie şapte zile mai târziu, duminică, în 22 decembrie, iar toţi banii colectaţi cu această ocazie vor ajunge sub forma de pachete la copiii instituţionalizaţi de la „Casa familială pentru copilul cu dizabilităţi Hunedoara”.
Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 16 decembrie, la ora 17.00 şi va fi urmat de un concert gratuit al formaţiei „Feel The Jazz Trio”.

Marian Lucian, în urmă cu aproape doi ani a lansat în reţeaua de Facebook pagina de promovare a municipiului Hunedoara „Când spun Hunedoara, spun Acasă”.
„Mi-am dorit ca, înainte de Crăciun, în luna  cu obişnuitele sărbători pe care cei mai mulţi dintre noi le petrecem cu cei dragi primind şi împărţind daruri, să deschid o expoziţie de fotografie cu licitaţie, având ca subiect oraşul Hunedoara şi Castelul Corvinilor. Banii strânşi cu ocazia acestui eveniment doresc să ajungă sub forma de pachete la copiii instituţionalizaţi din Hunedoara. Nu drepturile de autor sunt scoase la licitaţie, ci fotografiile, pe care le-am printat pe pânză şi le-am înrămat, fiecare dintre acestea devenind un tablou, un fragment din oraşul meu, pe care, înainte să-l văd prin lentila aparatului de fotografiat, l-am văzut cu inima. Aş vrea ca această expoziţie-licitaţie înainte de Crăciun să devină o tradiţie şi să ne dea ocazia să facem un gest uman, pentru nişte copii care nu au avut norocul să aibă sănătate, sprijinul şi căldura unei familii”, spune Marian Lucian.

Un comentariu la “Marian Lucian – expoziție de fotografie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s