Lansarea volumului Mâna de aur a artistului Mihai Zgondoiu


Miercuri, 6 noiembrie, de la ora 18:30, în Ceainăria Cărturești Verona, lansăm titlul „Mâna de aur a artistului”, de Mihai Zgondoiu, un volum care aduce laolaltă proiecte personale și de grup ale artistului: Mâna de aur a artistului, Libertatea ca șablon, Cartea Sfârșitului, Libertate, Visa Poems, Zborul.20, Eu Matriță, EU, Covorul roșu, Linia roșie, Somnul lui Lenin, Păpuși sovietice, Cinzeci și șase de povești de sfârșit, Kitsch-me.

Mâna de aur a artistului Mihai ZgondoiuPrezintă:
Olivia Nițiș, curatoare
Cristian-Robert Velescu, istoric și critic de artă

Proiectul „Mâna de aur a artistului” a fost expus între 5 și 20 aprilie 2013 în spațiul de artă contemporană Aiurart. Pentru fotografii din cadrul vernisajului puteți accesa linkul: http://on.fb.me/1dJTh3A

„Mihai Zgondoiu practică o artă de observație în care ironia, uneori foarte tranșantă, alteori subtilă, chestionează modelele culturale, prejudecățile din mediul artistic, statutul artistului contemporan, folosindu-se în același timp de apropiere, de auto-supunere la rigorile kitsch-ului (proiectul KITSCH-ME, 2008). Discursul auto-referențial nu este niciodată grav, el păstrând doza de detașare și starea de „having fun”, o soluție de luciditate creativă. „Mâna de aur a artistului” (2011-2013) a fost ideea creativă în urma unui accident fizic, o fractură carpiană, care ar fi avut drept consecință tocmai blocarea abilității creative, manualitatea din procesul artistic. Proiectul este un contra-răspuns, în contextul definirii identității artistice în raport cu reprezentarea sa în sfera publică.” (Olivia Nițiș)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s