Tandem – Grigore Roibu şi Petrişor Crăciunoiu


Castelul Corvinilor din Hunedoara

Expoziţie de fotografie
13 septembrie – 18 octombrie 2013

Tandem - Castelul Corvinilor - AfisW

Vineri, 13 septembrie 2013, ora 17:30, în Sufrageria Bethlen din Castelul Corvinilor, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie intitulată „Tandem”, aparţinând fotografilor hunedoreni Grigore Roibu şi Petrişor Crăciunoiu.

Imaginaţi-vă cum ar fi să privim lumea în alb şi negru. În opoziţie, iubim culoarea şi admirăm tonalităţile cromatice oferite de natură. Întâlnirea de pe simeza Castelului Corvinilor este între fotografia alb-negru, propusă de Petrişor Crăciunoiu, imagini care caută un anumit dramatism şi cea color, mai optimistă, realizată de Grigore Roibu. Fragmente de viaţă îngheţate în timp, oameni şi locuri, secvenţe aparent disparate vin să se completeze şi să întărească ideea de stop-cadru al existenţei. Imaginile celor doi fotografi hunedoreni sunt incursiuni spre un univers interior, o lume cu oameni care îşi spun poveştile. În limbaj metaforic, înţelegem lumea în care trăim doar în clipa în care percepem ritmul ei ascuns. Spectacolul lumii stă, de cele mai multe ori, în spatele formelor simple care ne înconjoară. Fotografia vine ca o artă de a gândi clipa realităţii cu ochii larg deschişi. Grigore Roibu şi Petrişor Crăciunoiu vă invită dincolo de formă ca o construcţie artificială, fără provocări şi clişee, să descoperiţi sensibilitatea şi forţa de a întrevedea prin intermediul imaginii.

2 comentarii la “Tandem – Grigore Roibu şi Petrişor Crăciunoiu

    • Suntem prezenţi la Deva la începutul acestui an şcolar. Şi încă „în forţă”, cu trei expoziţii. În articolul „Expoziţii de toamnă” se poate vedea ce am reuşit să organizăm la Deva, în sălile de expoziţie de la Colegiul Naţional Decebal. Nu a fost deloc uşor şi ne aşteptăm să iasă ceva deosebit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s