Expoziţia de Mail Art New York


Naţiuni – Apă – Culturi
Inter-Art Aiud

Comunicat de presă

interart2013_onu_continut_15.cdr

În perioada 9-13 septembrie 2013 Fundaţia „Inter-Art” din Aiud în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României pentru ONU, Institutul Cultural Român din New York, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Comunitară Alba va organiza la Sediul Naţiunilor Unite din New York o expoziţie intercontinentală de Mail Art care, prin amploarea sa, va reprezenta o premieră mondială absolută. 322 artişti din 110 ţări de pe toate continentele lumii au răspuns invitatiei noastre şi au trimis lucrări pentru acest proiect care va reprezenta cea mai mare expoziţie de Mail Art organizată vreodată în lume.

Expoziţia reprezintă un nou pas dintr-o serie lungă de expoziţii internaţionale prin care Fundaţia Inter-Art a promovat peste tot în lume, în ultimii 18 ani, arta şi cultura românească, dar şi arta universală contemporană.
După expoziţiile organizate la Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Viena, Gyomaendrod, Istanbul, Bombay, Cairo, Rabat, Vichy, Chatel Montagne, Washington DC, Kutztown, expoziţia din martie 2009, de la sediul ONU din New York a reprezentat apogeul activităţii noastre, reuşind să expunem lucrările a 53 de artişti din 32 de ţări. A urmat ultima noastră mare realizare, expoziţia din martie 2013 de la Parlamentul European de la Bruxelles, unde am expus 82 de artişti din 52 de ţări de pe toate continentele lumii.

invitatie_afis2.cdr

Această nouă manifestare  pe pământ american va reprezenta o alta mare realizare şi prin promovarea artei contemporane româneşti prin cei 44 de artişti români prezenţi în expoziţie, iar interculturalitatea Fundaţiei Inter-Art va sublinia mesajul propus: valoarea artei contemporane din ţara noastră şi implicarea unei organizaţii nonguvernamentale din România în promovarea artei contemporane universale.

Vernisajul Expoziţiei Intercontinentale de Mail Art: „Naţiuni- Apă- Culturi” va avea loc în data de 9 septembrie 2013, ora 18.00, la sediul Naţiunilor Unite din New York (North End of Secretariat Lobby).
Ştefan Balog
Preşedinte, Fundaţia Inter-Art, Aiud

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s