Festivalul foto „Locuri de lângă noi”


Petroşani / ediţia a II-a

Locul de lânga noi 3

Fotografii Petrişor Crăciunoiu şi Ovidiu Raţiu, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi a Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani, au organizat în acest week-end cea de-a II-a ediţie a festivalului-concurs tematic de fotografie „Locuri de lângă noi”.

Locul de lânga noi 2

În data de 24 mai 2013, la Casa de Cultură a Municipiului Petroşani a avut loc simpozionul foto, axat pe fotografie minimalistică, fotografie arhitecturală, fotografie de reportaj şi transfotografie. În urma marşului foto, desfăşurat pe data de 25 mai, participanţii au avut 2 ore pentru a realiza fotografii cu „Detalii citadine”, temă propusă de organizatori. Fotografiile au fost descărcate la terminarea marşului şi cele mai bune imagini au fost premiate.

Anul acesta, pe durata festivalului-concurs au fost doi invitaţi speciali din cadrul Universităţii de Artă şi Design de la Cluj, este vorba de prof. univ. Dorel Găină şi studentul secţiei Foto-Video-Procesare Computerizată a Imaginii, Daniel-Ştefan Bocşe.

Locul de lânga noi 1

Premiile acordate celor mai buni fotografi au constat în diplome, precum şi materiale şi obiecte legate de fotografiere.

Locul I - Maria Camelia Ghiorghe din Vulcan

Locul I – Maria Camelia Ghiorghe din Vulcan

Locul II - Andreea Ioana Ursu din Uricani

Locul II – Andreea Ioana Ursu din Uricani

Locul III - Lucian Murărescu din Petrila

Locul III – Lucian Murărescu din Petrila

„Am avut parte de fotografii neaşteptat de bune. Din păcate, a trebuit să jurizăm fotografiile pentru a stabili cei trei câştigători. Au fost şi două menţiuni. Din punctul meu de vedere, toţi participanţii au avut fotografii excelente şi, un lucru important, care trebuie menţionat, au avut un entuziasm extraordinar, ceea ce mi-a încarcat şi mie bateriile pentru ceva timp. La expoziţia ce va urma în curând, în urma acestui festival, vom prezenta alături de fotografiile realizate de Ovidiu Raţiu, Dorel Găină şi Daniel Bocşe, pe cele ale concurenţilor. Toţi concurenţii au făcut, pe lângă fotografiile pentru concurs, o fotografie pentru expoziţie. Ţin să felicit toţi participanţii pentru efortul depus şi mă declar uimit de ce am reuşit să văd că au realizat aici, la Petroşani”, a precizat Petrişor Crăciunoiu.
(Grigore Roibu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s