Expo Maraton /ediţia a III-a


Galeria Casa Matei / UAD Cluj
3 – 21 mai 2013

Expo Maraton IIIAstăzi, 21 mai 2013, începând cu ora 19.00, două noi proiecte sunt aduse în faţa publicului:

Norbert Filep – Foreign

Principalul subiect al acestor lucrări este peisajul, supus unui proces de abstractizare al acelui ”ceva”, care face posibilă transfigurarea aspectului unui teritoriu familiar si care constituie asemuirea și regăsirea acelei imagini, simulată atăt de bine de propria noastră memorie, scufundată undeva într-un trecut apropiat sau îndepărtat.

„The bath place”, „First snow”, „The end of the park”, sunt niște titluri în care ne regăsim cu toții, niște spații cuprizând ”imagini” ale diferitelor perioade prin care omul, mai devreme sau mai târziu, este nevoit să treacă.
Reflectând un peisaj sintetizat, aceste lucrări au scopul de a transmite privitorului, acele emoții, stări bizare, întâlnite la confruntarea transfigurării, la confruntarea noului, dintr-un peisaj, devenit acum familiar și străin în același timp.

Anca Andreea Chitoran – Euri

„Ce reflectă oglinda? Adevărul, sinceritatea, conţinutul inimii şi al conştiinţei. Reflectarea lumii sau a realităţii nu le schimbă, fireşte, natura, dar introduce o anumită doză de iluzie , de minciuna faţă de principiu. De altfel, oglinda dă o imagine inversată a realităţii.”

Proiectul constă într-o instalaţie de oglinzi în care reflexia spectatorului poate fi vazută sub o altă formă decat cea obişnuită. Oglinzile sunt interogatoare, fiecare punând sub semnul întrebării personalitatea fiecăruia: limitele admise/depăşite, trecut versus prezent şi alegerile viitoare, poziţia sa vizavi de societatea actuală – sunt câteva din temele pe care le abordez în această re-cunoaştere personală.
Pentru a-şi îndeplini scopul, instalaţia nu trebuie privită din ansamblu, ci este necesar ca spectatorul să se închipuie/ metamorfozeze pe rand în fiecare din cele X variante propuse.

„EURI” se referă la fiecare eu – eu sunt unul şi în acelaşi timp eu sunt infinit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s