Ioana Cârlig şi Marin Raica – Post Industrial Stories


Cluj-Napoca / strada Iuliu Maniu nr.19.

Joi, 16 mai 2013, ora 17:00, în cadrul Zilele Arhitecturii 2013, are loc vernisajul „Post Industrial Stories” realizat de fotografii Ioana Cârlig şi Marin Raica.

Post Industrial StoriesProiectul de fotografie „Post-Industrial Stories” este un studiu al efectelor dezindustrializării în România. Cei doi fotografi se mută din oraș în oraș prin zone monoindustriale din țară, caută povești, fotografiează comunitățile, spațiile și explorează legătura dintre oameni și mediul lor. Documentarul este compus din patru etape, patru zone în care vor locui și vor lucra: Brad, Petrila, Anina și Abrud. Totodată, vor merge și în locuri cu tradiție în extragerea și prelucrarea resurselor precum Roșia Montană, Zlatna, zone care cuprind orașe sau colonii muncitorești ca Anina, Oravița, Ciudanovița, Ștei, Valea Jiului, Călanul Nou, Moldova Nouă. Proiectul va dura cel puțin doi ani.

Expozițiile care vor avea loc în perioada 15-18 martie 2013 aduc în atenţie reprezentări ale felului în care arhitectura își pune amprenta în oraș, în societate și în idei. Folosind cadre alternative, evenimentele propun reactivarea unor spații uitate și motivația unei noi forme de utilizare a spațiilor culturale în oraș.

Mai mult pe zilelearhitecturii.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s