Marin Gherasim – Zidirea


Sala Dalles
Bucureşti, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18

10.05.2013 – 08.06.2013
Vernisaj: 10 mai 2013, ora 18.00.

Marin Gherasim

Expoziţia reuneşte lucrări din cele mai relevante serii ale artistului, lucrări cu teme dintr-o zonă conceptuală, neo-bizantină/neo-ortodoxă a artei româneşti, abordate formal în tradiţia modernismului târziu şi a neo-modernismului. Majoritatea lucrărilor din aceste etape ale creaţiei sale explorează elemente ale arhitecturii sacre (absida, porţile împărateşti etc).
În paralalel cu expoziţia deschisă la Sala Dalles, ICR Londra expune o selecţie de 21 de lucrări, de asemenea din ultimii 20 de ani, în perioada 30 aprilie – 30 mai 2013.

Marin Gherasim (n. 1937, Rădăuți) a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti în 1963 şi foarte curând a început să expună atât în galeriile bucureştene cât şi în afara ţării. În 1981, artistul a câştigat la Roma prestigiosul premiu Caravaggio. Împreună cu Horia Bernea, Florin Ciubotaru, Sorin Dumitrescu, Horea Mihai, Vasile Gorduz, Napoleon Tiron, Bata Marianov şi Doru Covrig, a fondat Grupul 9+1. În anul 2002, pictorul a primit Premiul Uniunii Artiştilor Plastici pentru întreaga carieră.

Cu sprijinul: Asociaţiei Amicii MNAC
Parteneri media: Igloo, Zeppelin, Sapte Seri, feeder.ro, Radio France Internationale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s