Ioana Antoniu: Anti-age


M2 / Spaţiu de Artă Contemporană
Cluj, str. Clinicilor 2-4.

Expoziţie personală de pictură
Vernisaj: 22 aprilie 2013, ora 13.00.

Ioana Antoniu - Anti-agePicturile prezentate sub titlul generic „Anti-age”, urmăresc printr-un proces de decantare alchimică a imaginilor surprinderea unor momente ideale, perfecte, exemplare. Reflectând o dimensiune onirică, sunt pe rând developate din fluxul memoriei imagini pentru care trecerea timpului a fost suspendată.
Suspendat şi obliterat este și contextul viziunii în care sunt doar vag, difuz sau estompat păstrate doar detalii care particularizează relațiile figurilor feminine cu obiectele sau spaţiul. Fericirea şi feminitatea aparțin în picturi unei vârste de aur, pentru care timpul devine o dimensiune irelevantă. (Ioana Antoniu)

Ioana Antoniu este născută pe data de 14 aprilie 1964, la Cluj-Napoca şi este conferenţiar univ. dr. în cadrul Universităţii de Artă şi Design Cluj. Este membră a Uniunea Artiştilor Plastici din România şi, din 1993, membră în Consiliul Profesoral al Facultăţii de Arte Plastice şi în Senatul UAD Cluj-Napoca.

Expoziţii personale: „Imagine”, Muzeul de Artă Cluj (2008); „Hrană, semn, imagine, simbol”, Muzeul Naţional de Artă Cluj – expoziţie cu prilejul susţinerii publice a tezei de doctorat (2005); Galeriile Radio, Cluj-Napoca (2002); Galeria Mare a UAP Cluj – Cluj-Bucureşti, Bucureşti-Cluj – expoziţie de pictură deschisă de criticul Erwin Kessler – Galeria Căminul Artei, Bucureşti (1995), Galeria De Boog, Ijsselstein, Olanda (1998, 2006); Ambasada României din Helsinki, Finlanda (1999); Zwolle, Olanda (1994); Galeria Gijzenrooi Geldrop, Olanda (1991, 1992).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s